Contract de gunoi semnat cu jandarmii la uşă

Foarte mulţi dintre locuitorii Curţii de Argeş nu au contracte de gunoi semnate cu societatea care colectează şi transportă gunoiul menajer. Din aceste motive, precum şi din cauza educaţiei precare pe care o au unii dintre locuitorii municipiului, s-a ajuns la situaţii de-a dreptul ciudate, în care reprezentanţi ai Biroului de Mediu din Primărie au mers la ei acasă împreună cu jandarmii în încercarea de a-i determina să încheie contracte de gunoi. „Am primit sesizări şi am mers cu jandarmii la cetăţenii care nu au contracte de gunoi şi îl aruncă peste tot”, a afirmat Constanţa Cârstea, şeful Biroului de Mediu. Demersul nu a avut prea mare succes, pentru că unii dintre cetăţenii cu pricina, de etnie romă în special, au refuzat să vorbească ori nu au vrut să semneze niciun fel de contract.

Situaţia gunoiului aruncat la întâmplare e din ce în ce mai gravă la Curtea de Argeş. În special pe strada 1 Mai, unde mai nimeni nu plăteşte pentru colectarea şi transportul gunoiului menajer, sacii sunt aruncaţi vizavi, ori duşi lângă autogară. „Am luat noi sacii, de fiecare dată, dar nu mai putem. Trebuie să găsim o soluţie pentru această problemă. Nu vă mai spun ce am găsit în saci, de la găini moarte la maţe de găină şi alte asemenea lucruri”, a spus Gabriel Nastea, directorul Societăţii de Salubritate.

Nici chioşcurile de la parterul blocurilor nu au contracte!”

Nu doar romii de pe strada 1 Mai încalcă legea când vine vorba despre deşeurile menajere. Consilierul local Silviu Popescu a mai găsit şi altă categorie care produce gunoi şi nu plăteşte pentru transportul acestuia la groapa de la Albota. „Peste 60% dintre magazinele de la parterul blocurilor nu au contracte de gunoi şi pun gunoiul la ghena asociaţiilor de locatari. De aceea avem probleme cu locatarii. Am aşteptat şi am pândit ca să-i prind şi i-am prins, dar nu m-am înţeles cu ei. Trebuie făcut ceva”, a spus Popescu, dar nu le-a propus colegilor din Consiliu nicio soluţie.

În afara problemelor cauzate de cei care aruncă resturile din menajere, dar uneori şi pe cele rezultate din lucrările pe care le fac prin casă, mai este una. Maşinile care transportă gunoiul şi din care se scurge zeama aceea mizerabilă pe care o vedem şi o mirosim imediat cum se face cald afară. De asemenea, la ghenele de gunoi din cartiere e aceeaşi mizerie şi acelaşi miros pestilenţial, pentru că, deşi regulamentul de salubritate prevede clar că suprafeţele trebuie curăţare şi dezinfectate, nimeni nu face asta.

 

L.I.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email