La sfărşitul lunii octombrie 2014, la Palatul Elisabeta avea loc un eveniment care ar fi trebuit să fie de maximă importanţă pentru municipiul Curtea de Argeş, cel căruia i-a fost conferit titlul de „Oraş Regal”. Titlul a fost acordat de regele Mihai I, prin intermediul principesei Margareta, „în semn de preţuire pentru legătura spirituală, identitară, culturală şi istorică dintre străvechea urbe şi Coroana Română”.
„Este o deosebită onoare pentru noi să purtăm acest titlu de Oraş Regal, o mândrie pentru toţi locuitorii oraşului Curtea de Argeş”, declara la vremea aceea primarul de atunci al municipiului, Nicolae Diaconu. „Regalitatea este o emblemă la Curtea de Argeş, acolo avându-şi locul de veci toată Casa Regală a României”, mai spunea Nicolae Diaconu, care credea că se realizează astfel „un pod peste ani, între prima capitală a Valahiei lui Neagoe Basarab şi actuala urbe – Oraş Regal, cu un potenţial turistic deosebit”.
Au trecut fix şapte ani de atunci, iar „Oraşul Regal” a rămas pe documentul emis de Casa Regală, pe frontispiciul Primăriei şi pe indicatoarele de la intrarea în oraş. Înaltul titlu nu s-a concretizat în nimic, deşi inţiatorii au propus Casei Regale un program care ar fi trebuit respectat an de an, toamna, cu manifestări menite să dea substanţă acestui titlu. Ar fi trebuit ca la jumătatea lunii octombrie la Curtea de Argeş să aibă loc evenimente culturale organizate în parteneriat cu Casa Regală, la care să participe şi reprezentanţi ai acesteia. După cum ştim, nimic nu s-a întâmplat, astfel încât „Oraş Regal” e doar o vorbă goală la Curtea de Argeş.
Au fost înmormântaţi aici regii, iar Liceul Tehnologic Forestier se numeşte Liceul „Regele Mihai”, şi atât. În rest, tăcere şi nimic.