Containerele din piaţă i-au încăierat pe consilieri


Primul punct înscris pe ordinea zi a şedinţei de consiliu de marţi l-a reprezentat aprobarea tarifelor pentru închirierea unor containere pentru depozitarea produselor vrac din pieţe. Pentru cele 11 containere, preţul propus pentru chirie a fost de 450 de lei pe lună. Deşi proiectul era cât se poate de simplu, a reuşit să îi învrăjbească pe consilieri.

„Sunt scumpe şi urâte! Când le-am văzut, am zis că mută urşii!”

Mai întâi, consilierul P.R.M. Gheorghe Bugeac s-a arătat indignat de modul în care arată containerele. “Când le-am văzut, am zis că mută urşii la noi în piaţă. Nu mi-ar fi trecut prin cap că pot folosi la depozitarea produselor. Şi nu înţeleg de ce nu le mută pe platformă, acolo unde sunt acum nu fac decât să încurce circulaţia”, a declarat acesta. Nici preţul nu i s-a părut tocmai bine stabilit. „E mult prea scump. Cine dă 450 de lei? Propun să scădem din preţ şi să îl facem 250 de lei”, a mai spus Gheorhe Bugeac. De aceeaşi părere a fost şi colegul Ion Şerban. „Preţuri aşa mari ca la noi, nu mai sunt pe nicăieri în ţara asta. Noi, ca administraţie locală avem obligaţia să aducem cât mai mulţi comercianţi. Dar cu aşa preţuri, cine mai vine la Curtea de Argeş? Să le dăm cu 200 de lei pe lună”, a solicitat Şerban.

„Preţul a fost bine stabilit”

Pe de altă parte, Gheorge Alecsei a spus că preţul propus, de 450 de lei, a fost bine stabilit. „În comisia de Buget Finanţe am analizat preţul şi cred că e corect şi a fost bine argumentat de conducerea de la piaţă. Şi eu aş fi vrut să le dăm gratis, dar nu se poate, pentru că avem nevoie de bani pentru Serviciul Public Pieţe Târguri şi Oboare. Ideea e că trebuie să impunem disciplina, iar comerciaţii nu vor mai alerga după pepeni prin mijlocul străzii. În plus, cererea pentru containere este mai mare decât oferta”, a spus Alecsei. „Acum, dacă ne-am schimbat culoarea politică, ne-am întărit şi puterea de vot în consiliul local. Până acum am spus că vrem să sprijinim cetăţenii, dar ce faceţi dovedeşte contrariul”, a replicat Ion Şerban.
La final, însă, preţul pentru închirierea celor 11 containere, a rămas 450 de lei pe lună, aşa cum fusese iniţial stabilit. „O să ne trezim cu containerele goale şi cu oamenii care se duc pe fel de fel de străduţe, să vândă pepeni”, a concluzionat Gheorghe Bugeac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email