Constantin Nicolescu a revenit la serviciu pentru o zi

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a revenit la serviciu pentru o zi, pentru prima dată de la declanşarea problemelor de sănătate cu care s-a confruntat, pe fondul acuzaţiilor de corupţie formulate de procurorii DNA. Motivul revenirii temporare l-a reprezentat prezentarea raportului de activitate pe anul 2010, în cadrul şedinţei ordinare a CJ Argeş, desfăşurată luni seară.. La intrarea în sala de şedinţe, preşedintele Nicolescu a fost întâmpinat cu aplauze de consilierii PSD şi PNL. După prezentarea raportului, el a anunţat că problemele de sănătate cu care se confruntă nu îi permit deocamdată să revină la serviciu, dar că o va face imediat ce medicii îi vor permite acest lucru.
Preşedintele CJ Argeş continuă tratamentul de recuperare
„Prioritar pentru mine este să mă fac sănătos. Trebuie să-mi fac acest tratament, nu ştiu care va fi perioada limită. Este clar că în luna aprilie în nici un caz nu voi putea reveni, întrucât voi pleca chiar de miercuri din nou la tratament”, a declarat Nicolescu. El a precizat că tratamentul de recuperare îl va continua în România, pentru că are interdicţie de a părăsi ţara, dar are încredere totală în medicii români care i-au salvat viaţa. ” Nu voi vorbi de dosare, nici nu pot, nici nu ştiu ce să spun din acest punct de vedere. Singurul lucru pe care pot să îl spun este că voi încerca să răspund la toate acuzaţiile şi am în continuare convingerea că am respectat procedurile legale privind exercitarea atribuţiunilor pe care le-am avut ca preşedinte. În aceste condiţii, este posibil să existe anumite omisiuni sau anumite greşeli în anumite acte, dar în nici un caz nu am lucrat singur în acest judeţ, am lucrat în colaborare cu toate consiliile locale şi cu toţi colegii care au contribuit la aceste lucrări”, a continuat Constantin Nicolescu.
Nicolescu a mulţumit justiţiei pentru că a admis judecarea sa în libertate
Preşedintele CJ Argeş a ţinut să le mulţumească tuturor consilierilor judeţeni, atât celor care au fost alături de el în momentele dificile, cât şi celorlalţi, indiferent de opiniile pe care le au. Acelaşi mesaj l-a transmis şi jurnaliştilor, menţionând că nu este supărat pe cei care, poate, au reflectat într-un mod mai puţin pozitiv activitatea lui. Nu în ultimul rând, Nicolescu le-a mulţumit magistraţilor care i-au oferit posibilitatea să fie judecat în stare de libertate. “Mulţumesc justiţiei pentru faptul că mi-a dat posibilitatea să mă justific în libertate. Decizia Curţii de Apel Piteşti nu a fost bazată pe starea mea de sănătate, a fost bazată pe argumente juridice, nu pe argumente medicale. În continuare voi respecta restricţiile care mi s-au impus pe perioada de cercetare, până la definitivarea dosarelor şi din acest punct de vedere, nu voi putea să fiu în diverse locuri sau să-mi desfăşor activitatea într-un mod complet sau în ritmul în care am făcut-o înainte de a se întâmpla acest eveniment”, a spus Constantin Nicolescu.
Postul vacant de vicepreşedinte al CJ Argeş a fost ocupat
Un alt motiv al scurtei reveniri a lui Constantin Nicolescu l-a reprezentat alegerea celui de-al doilea vicepreşedinte al CJ Argeş. Este vorba de postul rămas vacant încă de la începutul acestui an, după decesul vicepreşedintelui Florea Costache. Introducerea acestui punct pe ordinea de zi a reprezentat, cel puţin aparent, o surpriză pentru consilierii PNL şi PDL. Aceştia au protestat formal pentru că nu au fost anunţaţi din timp, însă au aprobat ordinea de zi. Singura propunere pentru funcţia de vicepreşedinte, venită chiar din partea preşedintelui Nicolescu, a fost Simona Bucura Oprescu, consilier judeţean din partea PSD. Ea a obţinut 23 de voturi pentru, opt consilieri votând împotrivă şi un alt vot fiind anulat. În aceste condiţii, fosta lideră a tinerilor social-democraţi din judeţ a devenit, la doar 31 de ani, vicepreşedinte al CJ Argeş.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email