Constantin Dincuţă, doi ani de închisoare cu suspendare pentru că a bătut doi poliţişti

La doi ani după ce doi poliţişti au fost bătuţi în plină stradă la Curtea de Argeş, agresorii au fost condamnaţi definitiv la închisoare cu suspendare. Constantin Dincuţă, unul dintre cei doi, a fost condamnat la închisoare cu suspendare după ce a contestat sentinţa iniţială, de un an şi 6 luni de închisoare cu executare. În cazul celuilalt agresor, Mucenic Curpaş, pedeapsa a fost redusă de la 2 ani şi 2 luni de închisoare la un an şi opt luni de închisoare. Sentinţa este definitivă şi a fost pronunţată joi de Curtea de Apel Piteşti.

Despăgubiri de sute de milioane

Instanţa  „reduce pedepsele aplicate inculpatului Dincuţă Constantin Cosmin, astfel: – de la 1 an şi 6 luni închisoare la 1 an şi 2 luni închisoare pentru infracţiunea de ultraj (parte vătămată Iordache Laurenţiu Georgian); – de la 1 an închisoare la 9 luni închisoare pentru infracţiunea de ultraj (parte vătămată Oprescu Cornel); – de la 1 an închisoare la 9 luni închisoare pentru infracţiunea de tulburare a ordinii şi liniştii publice(…) contopeşte pedepsele şi aplică pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 2 luni închisoare, sporită cu 6 luni închisoare, inculpatul Dincuţă Constantin Cosmin având de executat 1 an şi 8 luni închisoare, la care se adaugă restul de 1197 zile închisoare, în total: 1 an 8 luni şi 1197 zile”.

Cel de-al doilea agresor, Mucenic Curpaş, e liber, pentru că judecătorii au dispus  „suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 4 ani”. Pe durata termenului de supraveghere acesta e obligat, printre altele, să presteze 80 zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, la Primăria Curtea de Argeş sau Consiliul Judeţean Curtea de Argeş.

De asemenea, instanţa l-a obligat pe Constantin Dincuţă la plata a 17.500 lei despăgubiri către Laurenţiu Iordache şi 30.500 lei către Cornel Oprescu.

O bătaie care ne-a făcut celebri

Cazul poliţiştilor bătuţi a stârnit un val de indignare la Curtea de Argeş la vremea aceea şi a adus numele municipiului în atenţia tuturor. Vă reamintim că în seara zilei de 15 ianuarie 2016, Constantin Dincuţă şi Mucenic Curpaş se aflau în stare de ebrietate în parcarea de la Biserica Domnească, acolo unde erau şi două maşini de poliţie în misiune. În momentul în care Cosmin Dincuţă s-a apropiat de unul dintre autoturismele de poliţie, acesta a exclamat: „Uite, bă, prietenii noştri, poliţiştii”. Constantin Dincuţă a plecat de lângă cei trei care-l însoţeau, îndreptându-se spre portiera stângă faţă a autoturismului unde se aflau Laurenţiu Iordache şi Cornel Oprescu, cu braţele ridicate,iar în momentul următor i-a lovit cu pumnii pe cei doi poliţişti. Unul dintre poliţişti a reuşit să se retragă câţiva paşi şi să ceară telefonic ajutorul altor colegi. În scurt timp, Mucenic Curpaş a venit lângă Constantin Dincuţă, iar cei doi au început să-l lovească cu pumnii în faţă pe subcomisarul Laurenţiu Iordache care a căzut la pământ lângă maşină. Acesta  a avut nevoie de 9 zile de îngrijiri medicale.  
Constantin Dincuţă fusese eliberat condiţionat din Penitenciarul Colibaşi, în noiembrie 2015, cu nici două luni înainte de incidentul cu poliţiştii. El fusese condamnat la şapte ani de puşcărie de Curtea de Apel Piteşti, în 2011, pentru infracţiunile de lipsire de libertate şi şantaj, sentinţă menţinută în 2012 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email