Constantin Cârstea joacă din nou fotbal cu Dobrin …


De ieri, 16 noiembrie, fotbalul nostru e mai sărac. Constantin Cârstea, sau „CFR-ul”, nu mai este… A plecat la Dumnezeu să joace fotbal cu Gicu, bunul său coleg şi prieten. A fost colegul de cameră al lui Nicolae Dobrin în cantonamente, mai bine de 12 ani. „Am atâtea amintiri cu Gicu, încât aş putea scrie o carte”, spunea Costel Cârstea la înmormântarea lui Dobrin.

Fotbalist campion, antrenor şi preşedinte de club

Constantin Cârstea a fost singurul român, fotbalist, antrenor şi preşedinte de club.Cu F.C. Argeş a fost de două ori campion, în 1972 şi 1979. Marele său regret este că la fotografia echipei campioane din anul 1972 nu este şi el. „Este marele meu regret că nu sunt în acea poză. Clubul nu avea decât 17 tricouri, iar atunci când s-a făcut fotografia, eu n-am mai apucat un tricou”, spunea Cârstea în urmă cu câteva luni.

Nici familia nu a ştiut că face tratament cu citostatice

Teribila boală care adus sfârşitul s-a declanşat în urmă cu doi ani şi jumătate. Nea Costel avea o aluniţă mai mare pe obraz, şi când s-a bărbierit, a tăiat-o puţin. Pentru că nu-i trecea s-a dus la doctor. Cum boala era malignă, doctorii i-au prescris citostatice. Şi Constantin Cârstea a făcut tratament cu citostatice timp de doi ani şi jumătate fără ca familia lui să ştie…

Moartea mamei l-a doborât…

La sfârşitul lunii iulie şi-a pierdut mama, iar peste numai câteva zile, şi din cauza supărării, boala s-a agravat brusc. A fost în comă timp de aproape o lună, apoi şi-a revenit, a plecat din spital acasă, şi se părea că îşi va reveni complet… Luni, 16 noiembrie la ora 3.00, Constantin Cârstea  a fost învins de boală…

Palmares

Ca fotbalist a câştigat titlul de campion cu F.C. Argeş de două ori, în 1972 şi 1979, iar ca antrenor al Gloriei Bistriţa a câştigat Cupa României în anul 1994, după ce a învins în finală pe Universitatea Craiova. În Cupa UEFA, a învins pe Real Zaragoza în sezonul 1993 – 1994. Ca antrenor a pregătit pe Gloria Bistriţa timp de 11 ani în 321 de meciuri. A mai antrenat pe F.C. Argeş, Dacia Piteşti, Dacia Mioveni, F.C. Olt. Chimia Rm. Vâlcea şi Unirea Alba Iulia
„O să vin şi eu la tine, după ce o să mă fac bine”
La începutul lunii noiembrie, o nepoată stabilită în Statele Unite ale Americii a venit special să-l vadă, lucru care i-a dat aripi. „Cînd o să mă fac bine, voi veni şi eu în America la tine”, i-a spus Constantin Cârstea nepoatei sale.

Nu s-a dus în America de teama avionului

La sfârşitul anilor 1990, Jean Pădureanu a fost numit conducător la lotul divizionar „B”, iar Cârstea şi Mihai Stoichiţă, antrenori. „De teama zborului cu avionul, Costel s-a întors în ultima clipă de la scara avionului. Şi astăzi a regretat că nu s-a dus în acel turneu din America Latină, după care Stoichiţă a rămas să antreneze în Panama”, spunea ieri fratele  său, Nelu Cârstea.

A ţinut discurs la moartea Prinţului

La înmormântarea „Prinţului din Trivale”, Nicolae Dobrin, Constantin Cârstea a ţinut un discurs în numele colegilor de echipă de la F.C. Argeş. „A vorbit atunci aşa de frumos de Dobrin, şi nimeni nu ştia că, la fel ca Gicu, era şi el bolnav şi făcea tratament cu citostatice”, spunea, printre lacrimi, fratele său, Nelu Cârstea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email