Consiliul Local, între decolteuri şi proiecte

Consiliul Local Curtea de Argeş a votat vineri Planul de Dezvoltare a municipiului, după cum aţi aflat din ziarul nostru de ieri. Intenţia e lăudabilă şi se înscrie în linia mult trâmbiţată de realizare şi promovare a proiectelor care să scoată urbea din înapoierea în care se află şi să o ducă alături de surorile sale din Europa. Numai că în Planul respectiv, minunat, de altfel, repet, la nivel de intenţie, are o mare hibă. În el se face referire de mai multe ori la municipiul Huşi, nu la municipiul Curtea de Argeş. Acum, noi, ca simpli contribuabili, nu putem să nu ne întrebăm, dacă acesta este interesul aleşilor pentru ceea ce votează, mai putem să ne mirăm că în mod concret nu se face nimic la Curtea de Argeş?!
La şedinţa de Consiliu de vineri, firma care a făcut Planul şi-a trimis un reprezentant. O doamnă drăguţă, decoltată şi inteligentă, care a reuşit să capteze atenţia consilierilor mai abitir decât documentul pe care aceştia îl votau. Altfel nu se explică faptul că nimeni, dar nimeni, nu a observat grosolănia pe care erau invitaţi să o voteze. E clar că Planul acesta este cel după care se va dezvolta, sau s-a dezvoltat deja, municipiul Huşi, sau cine ştie câte alte municipii din ţară. Chiar aşa, să nu fie schimbat măcar numele oraşului ?! Că la Huşi nu e la fel ca la Curtea de Argeş, e clar, că cele două municipii nu sunt la fel, că altele sunt condiţiile aici, şi altele acolo, sunt lucruri de bun simţ. Dar, domnilor consilieri, să vă lăsaţi doborâţi de un decolteu în aşa hal încât nici să nu vă mai uitaţi pentru ce ridicaţi mâna pe banii noştri, asta nu pot să înţeleg. Nici eu şi probabil nici celelalte zeci de mii de argeşeni care vă plătesc indemnizaţia.

P.S. Mai este o problemă, în afară lispei crase de dezinteres din partea consilierilor locali. Dacă vreun organ abilitat ar verifica cercetările făcute pentru realizarea Planului de Dezvoltare, credeţi că ar găsi o mică parte care să aibă legătură cu oraşul nostru?! Întrebarea e pur retorică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email