Un proiect de hotărâre cam ciudat va fi discutat astăzi la şedinţa ordinară a lunii iulie a Consiliului Local. Acesta se referă la modificarea unei hotărâri anterioare prin care Consiliul Local dădea în folosinţă gratuită, pe termen limitat, Mănăstirii Curtea de Argeş parcarea din vecinătate.
Pe 30 martie 2010 Consiliul Local Curtea de Argeş aproba „transmiterea în folosinţă gratuită, pentru o durată de cinci ani, către Mănăstirea Curtea de Argeş, a parcării din vecinătatea Mănăstirii în suprafaţa de 1100 metri pătraţi, cu obligaţia beneficiarului dreptului de folosinţă de a o moderniza într-un termen de maxim şase luni de la data atribuirii”, conform hotărârii numărul 26. Potrivit prevederilor deciziei locale, beneficiarul dreptului de folosinţă se obliga la modernizarea parcării într-un termen de maxim şase luni de la data eliberării autorizaţiei de construire, modernizarea urmând să se facă cu respectarea prevederilor Legii nr.50/1991 privind autorizarea executării construcţiilor şi în baza unui proiect tehnic însuşit de Consiliul Local. Alte prevederi ale deciziei locale sunt menţinerea regimului de parcare publică deschisă. „În situaţia în care titularul dreptului de folosinţă percepe taxe de parcare, acestea nu vor putea depăşi nivelul taxelor aprobate de Consiliul Local pentru parcările publice”, mai prevede hotărârea.
„Hotărârea trebuia revocată!”
Despre această decizie, ziarul nostru a mai scris, la începutul lunii februarie. Pe 22 februarie, Biroul de Urbansim elibera un certificat de urbansim pentru Mănăstirea Curtea de Argeş, pentru parcarea de pe Bd. Basarabilor, numărul 1. Primarul Nicolae Diaconu nu ştia unde este această adresă, dar cei de la Urbansim ne-au confirmat că este vorba despre acea parcare, dată de Consiliul Local preoţilor. „Ar fi trebuit ca în termen de şase luni de zile reprezentanţii Arhiepiscopiei să vină la Consiliul Local cu proiectul de modernizare a parcării. Nu au venit, hotărârea nu mai este valabilă. O să propun Consiliului Local să analizeze situaţia şi să dispună”, a spus primarul Diaconu. În ceea ce priveşte acel certificat de urbanism, s-a abţinut să comenteze. Autorizaţia de construire, care se eliberează după certificat, presupune existenţa acelui proiect care trebuie aprobat de Consiliul Local. Cum a trecut mai mult de şase luni de când Arhiepiscopia a primit în folosinţă parcarea şi nimeni nu a văzut vreun proiect de modernizare, hotărârea nu mai e valabilă.
„Conform legii, hotărârea trebuie revocată. A trecut un an de când au primit-o şi nu au făcut nimic acolo. Ar fi trebuit să vină cu proiectul să-l aprobe Consiliul Local, dar nu au făcut asta. După părerea mea, oricum hotărârea trebuie revocată”, ne-a spus secretarul primăriei, Radu Chirca..
Şi totuşi….
Nu numai că hotărârea aceasta nu este revocată, ci dimpotrivă. Pe ordinea de zi a şedinţei de azi, decizia locală despre care secretarul municipiului şi primarul spuneau că trebuie revocată, e puţin modificată. Modificarea este următoarea de la „Modernizarea parcării se face într-un termen de maxim şase luni de la data eliberării autorizaţiei de construire”, noua formulare propusă spre aprobare consilierilor este – „Modernizarea parcării într-un termen de maxim şase luni de la data eliberării autorizaţiei de construire pe care titularul dreptului de folosinţă trebuie să o deţină până cel târziu la data de 1 februarie 2012”.