Consiliul Local, dat în judecată de un cetăţean nemulţumit de valoarea impozitului

Un proprietar de teren vrea să conteste „legalitatea tuturor majorărilor abuzive a taxelor locale”

Un proprietar de teren căruia impozitul i-a crescut cu 4200% vrea să dea în judecată Consiliul Local şi Primăria. Despre cazul domnului care are un teren la Curtea de Argeş şi care a constatat că impozitul a crescut anul acesta ameţitor Interes Argeşean v-a informat în exclusivitate. Persoana respectivă locuieşte la Bucureşti şi a venit la Curtea de Argeş să-şi plătească impozitele locale. A vrut să achite impozitul pe cei 784 de metri pătraţi de teren pe care îi are în cartierul Marina, dar a avut un şoc în momentul în care funcţionarul de la ghişeu i-a spus că are de plătit 214 lei, în condiţiile în care în 2015 a dat 5 lei impozit.

Omul a trimis la Primărie o adresă oficială la care a primit răspuns. „Deşi formală, incompletă şi întârziată, va mulţumesc totuşi pentru scrisoarea angajaţilor dvs. din 16.05.2016 (?!), primită abia pe 30.05.2016(…)”, a revenit cetăţeanul cu o nouă scrisoare, nemulţumit de răspunsul primit la prima misivă. Funcţionarii de la Taxe şi Impozite i-au explicat „algoritmul de calcul pentru suprafaţa de 784 metri pătraţi fâneaţă”.

„Cum a putut măcar gândi cineva o asemenea aberantă creştere de impozit?!”

 „Revin cu aceiaşi rugăminte de a dispune să mi se răspundă exact şi fără a mai evita esenţa subiectului: care a fost motivarea ce a stat la baza HCL nr. 100/2015 prin care puteţi justifică creşterea impozitului pe acel teren de 784 m.p. de la 5 (cinci) lei / an între 2010 – 2015 inclusiv la … 214 (douasutepatrusprezece) lei / an în 2016 – anul … alegerilor locale şi la dvs. ! sau tocmai d-aia ? – adică de nu mai puţin de 42 de ori sau cu 4200 % ? Şi aştept nu doar să îmi arătaţi că responsabilii ştiu să folosească calculatorul numeric şi că acesta are baterii, făcând înmulţirile corect, ci concret să mi se comunice cum a putut măcar gândi cineva o asemenea aberantă creştere de impozit pentru orice minte raţională?”, scrie cetăţeanul primarului.

Dacă nu va primi un răspuns favorabil, sau măcar clar, spune va contesta în instanţă creşterea impozitului. „Vă rog să dispuneţi salariaţilor dvs. să analizeze serios şi să emită un răspuns competent de această dată, în aşteptarea căruia sunt obligat să vă informez că îmi rezerv dreptul de a contesta legalitatea tuturor majorărilor abuzive a taxelor locale aplicate de Primăria Curtea de Argeş, atât ca persoană juridică, cât şi decidenţilor responsabili ca persoane fizice angajate şi retribuite la dvs.”, scrie cetăţeanul în adresa trimisă Primăriei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email