Consiliul Local Băiculeşti şi primarul Dragnea, daţi în judecată pentru un drum plin de noroi

Cei mai noi locuitori ai comunei Băiculești, un cuplu bucureștean româno-francez ce a locuit 30 de ani în Franța (Paris) înainte de a se instala în satul Valea Brazilor, au fost nevoiți să dea în judecată comuna, Consiliul Local Băiculești și pe primarul Niculaie Dragnea pentru a putea circula pe un drum public.
Drumul local Valea Brazilor a devenit impracticabil în cursul iernii 2012, din pricina delăsării aleșilor. Sezizările noilor instalaţi nu au primit răspuns decât după constatul prin executor judecătoresc Adrian Iordache, luni 18 februarie. Executorul a constatat la fața locului că : “Pentru un autovehicul de capacitate mare este imposibil a se urca, în cazul unei intervenții a pompierilor, a salvării sau pentru transportul unor materiale grele”.
Neputând urca din cauza drumului înnămolit, soții au fost nevoiți să se cazeze la pensiunea “Mara” din Băiculești și să apeleze la executorul judecătoresc, apoi la instanță pentru a vedea respectat dreptul lor de proprietate și a-și putea revedea copilul, ce rămăsese pe domeniul lor, împreună cu un apropiat al familiei. Locuitorii satului Valea Brazilor au asistat amuzați la brusca dorință a edilului marți ,19 februarie, de a repara un drum pe care-l neglijase de atâta timp, cu toate că promisese inclusiv asfaltarea lui pe când era doar vice-primar, în opoziție fiind.
Se cer daune şi penalizarea primarului
La secția de contencios administrativ a Tribunalului Argeș (Pitești), cererea – ce prezintă o extremă urgență- a fost depusă prin e-mail, conform prevederilor Noului cod de procedură civilă, ce a intrat în vigoare din data de 15 februarie a.c. Reclamanta cere obligarea Consiliului Local să emită o dispoziție privitoare la reabilitarea drumului în termen de 48 de ore de la pronunțare sub sancțiunea unei amenzi de 1.000 de lei pe zi întârziere, hotărârea să prevadă că operațiunea de reabilitarea a drumului să se finalizeze în cel mult 10 zile, sub sancțiunea unei penalități de 100 lei pe zi de întârziere, amendării primarului cu 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere și daune în favoarea reclamantei de 1.000 lei pe zi de întârziere.
În cazul în care Consiliul Local BăiculeȘti și Primăria BăiculeȘti nu ar executa dispozițiile prezentei instanțe într-un termen de două zile de la pronunțare, doamna Niculescu cere instanței să o autorizeze să efectueze lucrările necesare reparațiilor grabnice pe cheltuiala Primăriei Băiculești. Din păcate, dacă Primăria va fi condamnată și nu va executa dispozitivul instanței, banii publici vor fi cei din care se vor plăti aceste amenzi.
Într-un an dezastruos pentru economia românească, edilii nu au decât de căștigat în a respecta obligațiile lor față de cetățeni și nu în a-și găsi alte priorități din banul obștesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email