Consiliul Local a stabilit că, cel puțin deocamdată, terenul de la Serviciul Public nu va fi retrocedat

Pe de altă parte, primarul Panțurescu spune că „Unitatea Administrativ Teritorială Curtea de Argeș nu are disponibilă nicio palmă de pământ”!

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de săptămâna trecută a fost trecut din nou proiectul de hotărâre referitor la ”trecerea din domeniul public al municipiului Curtea de Argeș în domeniul privat al acestuia a imobilului teren având numărul cadastral 89247  în suprafață de 8440 m.p. și punerea la dispoziția Comisiei Locale pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole și celor forestiere Curtea de Argeș pentru punerea în aplicare a Sentinței civile nr. 663/2014, precum și modificarea poziției nr. 381 “Teren aferent sediu S.P.G.C.” din anexa la Hotărârea Consiliului Local Curtea de Argeș nr. 71/1999 privind însușirea Inventarului bunurilor care alcătuiesc domeniul public al municipiului Curtea de Argeș”, și nu a fost aprobat nici de data aceasta. S-au abținut consilierii PNL, USR, PMP, viceprimarul Ștefan Dumitrache și Ion Șerban (PSD).

”Am cerut Unității Administrativ Teritoriale  Municipiul Curtea de Argeș să cumpărăm terenuri”!

După cum v-am informat, terenul în suprafață de peste 8000 de metri pătrați este foarte interesant. Pe el au fost serele SPG, iar instanța a decis să fie retrocedat unor cetățeni, existând o sentință definitivă din 2014. Situația e complicată, procesul a durat mult, comisia locală de fond funciar pare să fi greșit, iar administrația locală nu a avut reprezentanți la identificarea terenului. În actele care însoțesc proiectul de hotărâre scrie clar că la expertiză reprezentantul Comisiei locale de fond funciar nu a vrut să meargă pe teren iar fostul viceprimar nu a desemnat niciun alt funcționar să facă asta.

”Am cerut Unității Administrativ Teritoriale  Municipiul Curtea de Argeș să cumpărăm terenuri, că avem nevoie. Nu contest eu o hotărâre judecătorească, dar Municipiul trebuie să facă tot posibilul să-i ofere cetățeanului teren în altă parte”, a spus Doru Georgescu (PNL). Primarul Panțurescu i-a răspuns că „Unitatea Administrativ Teritorială Curtea de Argeș nu are disponibilă nicio palmă de pământ, și apoi, dacă am fi avut, ar fi trebuit ca solicitantul să fie de acord”!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email