Consiliul Local a decis că SPGC nu mai face deszăpezire. Acum s-a răzgândit.

Scandalul legat de cine va face deszăpeziea la Curtea de Argeş în iarna care e aproape nu s-a stins, dar a căpătat o altă turnură. După cum aţi aflat din ziarul nostru, Consiliul Local Curtea de Argeş a aprobat Regulamentul  de organizare şi Funcţionare a Serviciului Public de Gospodărie Comunală (SPGC), conform căruia  acesta se ocupă de „curăţarea şi transportul zăpezii de pe căile publice şi menţinerea în funcţiune a acestora pe timp de polei sau de îngheţ”, după care a decis că SPGC nu se mai ocupă de deszăpezire.

Un calculator cât un ciocan rotopercutor

Pe scurt, Consiliul Local a decis la începutul acestui an ca SPGC să se ocupe de deszăpezire până la 1 aprilie, după această dată activitatea urmând să fie dată Societăţii de Salubritate. Apoi acelaşi Consiliu a aprobat Regulamentul de mai sus, în care scrie clar cine face deszăpezirea. Pentru această activitate e nevoie de licenţă de la autoritatea în domeniu, ANRSC, licenţă pe care Societatea de Salubritate nu o are şi nici nu poate să o obţină întrucât nu a primit oficial, de la Consiliul Local, deszăpezirea, ca să înceapă să facă demersurile necesare obţinerii licenţei. De fapt, nici SPGC nu ar mai avea licenţă pentru deszăpezire, pentru că a luat-o pe vremea când avea şi salubritatea, spune directorul acestuia, Ioan Ghiţă. Acum, de salubritate se ocupă Societatea de Salubritate, iar de deszăpezire, Serviciul Public. E extrem de complicat totul, iar asta se întâmplă pentru că sunt prea multe servicii şi societăţi ale Consiliului Local care se calcă pe bătături, iar activităţile lor se întrepătrund şi se suprapun pe alocuri.

SPGC nu prea are bani pentru deszăpezire, dar de săptămâna trecută are dotări. Consiliul Local a aprobat, la rectificarea bugetului, alocarea a 313.000 de lei pentru dotarea Serviciului Public cu o maşină de tuns gazon, un scarificator gazon, un motoferăstrău, trei motocoase, un ciocan rotopercutor, un tractor cu remorcă, o lamă deszăpezire şi un calculator de 5000 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email