Consiliul Local a dat un aviz inutil pentru planurile de şcolarizare ale liceelor

Consiliul Local Curtea de Argeş a dat un aviz inutil la ultima şedinţă. După cum a spus chiar primarul Nicolae Diaconu, consiliile locale trebuie să fie consultate la aprobarea planurilor de şcolarizare ale unităţilor de învăţământ aflate pe raza lor teritorială, dar avizul nu are nicio importanţă, în sensul că indiferent ce zic aleşii, clasele vor fi aceleaşi. Întrunirea la care s-a discutat despre acest subiect a fost una destul de lungă, iar consilierii, când au aflat că pot să zică orice, că tot nu îi bagă Inspectoratul Şcolar Judeţean în seamă, s-au supărat foc.
Din Consiliile de Administraţie ale liceelor şi grupurilor şcolare din municipiu, căci despre acestea era vorba în şedinţă, fac parte şi aleşi locali. Foarte puţini dintre ei ştiau însă ce probleme au şcolile respective şi ce plan de şcolarizare au pentru anul următor. Doar Gheorghe Alecsei a spus că a participat la întrunirile Consiliilor de Administraţie din care face parte, şi că le-a promis celor de acolo că îi va ajuta. „Am fost la Grupul Şcolar Forestier şi le-am promis că o să-i ajutăm să facă economii la energie electrică, la apă şi să facă şi alte activităţi care să le aducă bani din venituri extrabugetare. Au nevoie de bani pentru acreditarea unor specializări”, a spus Alecsei, dar primarul i-a răspuns că „nu s-a întâmplat să ceară bani pentru acreditări şi noi să nu le dăm”.
„De ce nu sunt aici şi directorii de şcoli?!”
Consilierul Costel Stan şi-a exprimat nemulţumirea că nu au participat la şedinţă directorii instituţiilor de învăţământ. „Domnule, nu înţeleg asta. De ce nu sunt aici în sală, ca să îşi susţină cauza? Aprobăm aşa, fără să ştim ce probleme au, de ce au nevoie?!”, a spus Stan.  Până la urmă, Consiliul Local a dat avizul său inutil pentru planurile de şcolarizare ale Grupului Şcolar Agricol „Constantin Dobrescu Argeş” şi pentru Seminarul Teologic. Astfel, dacă Inspectoratul Şcolar nu decide altfel, prima instituţie va avea în anul şcolar următor şase clase de liceu, curs de zi, două clase profil Servicii, patru clase profil Resurse naturale şi protecţia mediului, şi două clase de liceu curs seral. De asemenea, la Grupul Şcolar Agricol se cere şi o clasă postliceală cu profil agricultură, specializarea Tehnician activităţi de agroturism montan. La Seminarul Teologic, în anul şcolar 2011 – 2012 se cer două clase, una de Teologie pastorală şi alta de Patrimoniu cultural.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email