Consiliul Judeţean are în derulare proiecte în valoare de 124 de milioane de euro, dar nu are bani de cofinanţare

Astăzi, președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, și vicepreședintele Marius Nicolaescu au participat la o reuniune online, organizată de ADR Sud Muntenia, pe tema lipsei fondurilor pentru asigurarea cofinanțărilor pentru proiectele cu fonduri europene.  

La reuniunea la care au participat conducerile Consiliilor Județene din Regiunea Sud – Muntenia, primari, directorul ADR Sud – Muntenia, Liviu Mușat, și reprezentanții Băncii Europene de Investiții s-a discutat necesitatea înființării unui fond regional pentru asigurarea (sub formă de împrumut) cofinanțării pentru proiectele publice (infrastructură de turism și de afaceri) supuse regulii ajutorului de stat (50% cofinanțare).  

Încă de la începutul acestui an, președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, a vorbit despre lipsa fondurilor pentru asigurarea cofinanțărilor pentru proiectelor finanțate din fonduri europene: “Avem în derulare proiecte europene în valoare de 124 de milioane de euro. Sumele pe care bugetul consolidat al județului Argeș le are la dispoziție nu ne mai permit să plătim aceste sume de cofinanțare”.  

Această problemă a fost ridicată astăzi și de reprezentanții administrațiilor județene și locale din regiune.  

În cadrul reuniunii s-au mai pus în discuție eventualele modalități și condiții de implementare pentru investițiile în:  

• Infrastructura turistică  

• Infrastructura în afaceri  

• Eficiența energetică a locuințelor individuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email