Consiliul de Administraţie al Aquaterm va avea un nou membru

După ce Ionuţ Andrei şi-a dat demisia din Consiliul de Administraţie (CA) al Aquaterm, Consiliu al cărui preşedinte era, în locul său a fost numit interimar Bogdan Socaciu. Cum şi mandatul acestuia e pe final, Consiliul Local a decis, la propunerea conducerii societăţii, declanşarea procedurii de selecţie a unui membru al CA, urmând ca procedura de selecţie să fie făcută de un expert independent.

Potrivit legii, „consiliul de administrație este format din 5-9 membri, persoane fizice sau juridice, cu experiență în activitatea de administrare/management a/al unor întreprinderi publice profitabile sau a/al unor societăților comerciale profitabile din domeniul de activitate al întreprinderii publice. Cel puțin unul dintre membrii consiliului de administrație trebuie să aibă studii economice și experiență în domeniul economic, contabilitate, de audit sau financiar de cel puțin 5 ani. Nu pot fi selectați mai mult de 2 membri din rândul funcționarilor publici sau al altor categorii de personal din cadrul autorității publice tutelare ori din cadrul altor autorități sau instituții publice”. Consiliul Local Curtea de Argeş a decis ca la Aquaterm cinci persoane să facă parte din CA. Noul membru trebuie să aibă studii superioare şi „competenţe specifice sectorului de activitate”

Acum, din CA fac parte Claudia MIhăilescu, Bogdan Socaciu, Adriana Conway, Mihai Stoicescu şi Dumitru Giuclea, care este şi preşedinte. Consiliul de Administraţie a fost confirmat de Consiliul Local în octombrie 2018, iar de atunci lucrurile s-au schimbat la Aquaterm, în bine.

La şedinţa de Consiliu Local de marţi, la care a fost aprobată hotărârea referitoare la selecţia noului membru al CA, Ion Şerban, reprezentantul Consiliului Local în Adunarea Generală a Acţionarilor Aquaterm, a spus că „sunt responsabilităţi mari acolo”, iar liberalul Mădălin Marinescu a cerut rapoarte de activitate de la CA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email