Consiliul de Administraţie al Aquaterm nu are mandat, iar societatea nu are şef

O nouă Adunare Generală a Acţionarilor a fost convocată pentru săptămâna aceasta

Lucrurile nu au fost tranşate săptămâna trecută la Aquaterm , după Adunare Generală a Acţionarilor (AGA)Aquaterm la care a fost validat Consiliul de Administraţie (CA). Administratorului Gabriel Nastea i-a încetat mandatul, iar ultima lui zi e de muncă acolo a fost vineri. Luni şi marţi, Aquaterm nu are şef, ci doar CA validat de AGA, dar fără mandat legal semnat şi fără un director care să se ocupe fie şi numai de semnarea ordinelor de plată sau a altor acte.

Până să plece, Nastea a convocat pentru marţi o nouă AGA la care să se voteze punctele de pe ordinea de zi care au fost scoase săptămâna trecută, respectiv contractul de mandat al administratorilor, stabilirea indemnizaţiei acestora, precum şi desemnarea unuia dintre cei cinci membri ai AGA ca să semneze actele la Registrul Comerţului, împuternicirea unui consilier local care să semneze contractele de mandat, aprobarea mandatului, împuternicirea preşedintelui Consiliului de Administraţie care să semneze modificările statutului.

Pe de altă parte, membrii Consiliului de Administraţie spun că nu pot intra „în pâine” chiar de  miercuri, după AGA, pentru că trebuie să studieze contractul de mandat şi să negocieze indemnizaţia fixă de administrator.

Cei din CA trebuiau să fie şi numiţi, nu doar validaţi, spun juriştii, iar până la semnarea contractului de mandat, contract care are data începerii mandatului, administratorii nu au ce să caute la Aquaterm. Din Consiliul de Administraţie validat săptămâna trecută fac parte Claudia Mihăilescu, Adriana Ciorbaru, Dumitru Giuclea, Mihai Stoicescu şi Ionuţ Andrei.

Situaţia este extrem de complicată la Aquaterm, şi este greu de crezut că problemele vor fi rezolvate la AGA de marţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email