Consiliul de Administraţie al Electroargeş a fost revocat

Sâmbătă, la Electroargeş a avut loc Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor, cu următoarea ordine de zi –
1.Revocarea următorilor administratori la cererea acţionarului SC GM INVEST SA:
– Toma Valeriu
-Căpcănaru-Bibicu Anton-Laurentiu
2. Aprobarea încetării efectelor contractelor de administrare încheiate de cei doi administratori a căror revocare se solicita la punctul 1 al ordinei de zi şi aprobate în AGOA din 17.04.2010, anterior expirării termenului pentru care au fost încheiate, respectiv începând cu data la care va avea loc AGOA, constatându-se incidenţă dispoziţiilor art.14 din contract, referitor la menţinerea valabilităţii în cazul schimbării structurii acţionariatului societăţii.
3. Aprobarea plăţii remune­raţiilor cuvenite celor doi administratori, conform dispozi­ţiilor art. 14 al.2 din contractul de administrare pentru lunile rămase până la sfârşitul anului calendaristic.
4. Alegerea a doi membri ai Consiliului de Administraţie pe locurile rămase vacante în urmă revocarii administratorilor mai sus menţionaţi (dacă AGOA aprobă punctele 1 şi 2 de la ordinea de zi).
5. Aprobarea Contractului de Administrare care conţine precizări privind remuneraţia lunară, alte drepturi şi îndatoriri ale acestora, privind criteriile de performanţă de îndeplinit de administratori pe perioadă rămasă până la adunarea de bilanţ pentru anul 2010.
6. Aprobarea acordării sumei de 600 lei brut pentru salariaţii Societăţii pentru realizările deosebite din acest an. (…)
9. Revocarea din funcţia de preşedinte a Consiliului de Administraţie a d-lui Gavrilă Ion.
10. Numirea unui preşedinte al Consiliului de Administraţie.
11. Declanşarea acţiunii în răspundere contra domnului Toma Valeriu, care în calitate de director de producţie şi ulterior administrator al SC ELECTROARGES SA , a încălcat îndatoririle sale faţă de societate, cauzând daune importante SC ELECTROARGES SA.
Domnul Toma Valeriu se face vinovat de deturnarea în favoarea firmei familiei sale SC GENUINE ART MEDIA SRL a informaţiilor şi rezultatelor studiilor efectuate de colectivul din subordine pentru asimilarea unor repere, urmate de organizarea producţiei acestor repere la firma familiei în asociere cu alţi salariaţi ai SC ELECTROARGEŞ SA din subordonarea sa şi vânzarea reperelor astfel obţinute către SC ELECTROARGEŞ SA cu profituri de peste 40%.
12. Desemnarea persoanei însărcinate să exercite acţiune în justiţie.
13. Prezentarea unui raport privind funcţiile îndeplinite şi principalele sarcini de serviciu avute de d-l Toma Valeriu.
Aceasta a fost ordinea de zi, şi a fost respectată, spun participanţii la întrunire. Scandalul a fost însă maxim, şapte ore discutându-se despre problemele şi administra­torii de la Electroargeş.
Preşedintele Consiliului de Administraţie, ales în lipsă
La AGA au fost prezenţi reprezentanţi ai acţionarului majoritar, Cătălin Chelu, Dumitru Tudor, cel care are şi SC Vidraru, precum şi micii acţionari. „Au fost şapte ore de şedinţă furtunoasă, aşa cum era pe vremea PAS-ului”, ne-a spus Mihai Florin, viceliderul de sindicat de la Electroargeş. „Au luat tot ce le-a trebuit”, crede Mihai Florin.
Astfel, cei doi administratori, Laurenţiu Căpcănaru şi Valeriu Toma, au fost revocaţi, în locul lor fiind numiţi reprezentanţii lui Chelu, Chirilă şi Pricop, acesta din urmă nefiind prezent la şedinţă din motive de sănătate. „A fost ales prin telefon preşedinte al Consiliului de Administraţie Pricop”, potrivit lui Mihai Florin. Ioan Gavrilă a rămas director general, dar nu mai face parte din Consiliul de Administraţie.
„În Adunarea Generală a existat şi un opozant la toate punctele, Dumitru Tudor, de la Vidraru. S-a opus la toate punctele, dar a obţinut declanşarea acţiunii în răspundere contra domnului Toma Valeriu, pe care l-a acuzat că a făcut o pagubă societăţii. De fapt, dl. Toma a făcut un furtun mai ieftin prin firma fiului său, un furtun mai ieftin decât cel pe care îl luam de la Oţelul Roşu. A rămas s se calculeze pagubele produse astfel”, mai spune Mihai Florin.
„Exact la ca tribunalul poporului!”
În opinia viceliderului de sindicat, şedinţa, mai ales partea cu acuzarea lui Valeriu Toma, s-a desfăşurat ca la „tribunalul poporului”. „Exact ca acolo, Toma Valeriu era înfierat şi acuzat cu mânie”, spune Mihai Florin.
Salariaţii au obţinut câte 600 de lei brut, cum a propus directorul general, pentru 2010. Noii administratori vor lua câte 16 milioane de lei, faţă de 110, cât luat foştii membri ai Consiliului de Administraţie, conform viceliderului de sindicat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email