Consilierul local Ştefan Dumitrache declară – „Administratorul Aquaterm nu a făcut ce a promis!”

Sfârşitul lunii poate aduce finalul mandatului de administrator al SC Aquaterm pentru Gabriel Nastea. După cum ziarul nostru v-a informat, Nastea a convocat pentru 25 septembrie Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA), Adunare care e constituită din Consiliul Local. Pe ordinea de zi a AGA sunt câteva puncte extrem de importante. La primul se ia act de încetarea  mandatului  de administrator  interimar  al  lui Nastea la data de 28.09.2017, punctul următor este numirea  unui administrator  la SC Aquaterm  AG 98SA, al treilea – aprobarea  formei contractului de mandat aladministratorului, ultimul punct de pe ordinea de zi a AGA fiind „diverse”.

Ziarul nostru a mai scris că Adunarea Generală are loc într-un moment delicat, înainte de şedinţa ordinară a lunii septembrie a Consiliului Local în care este de aşteptat să se discute despre delegarea directă către Aquaterm a serviciului de apă canal, aşa cum a solicitat Nastea în august, sau despre aderarea municipiului la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară din care face parte operatorul regional RAJA Constanţa, cel căruia unii vor să-i delege direct apoi serviciul de apă canal.

RAJA, cu sau fără Nastea?!

Din discuţiile purtate cu reprezentanţi ai PSD din Consiliul Local reiese că RAJA Constanţa va prelua serviciul de apă canal cu sau fără Nastea, chiar dacă în sinea lor cei mai mulţi pesedişti care ştiu cum stau lucrurile ştiu că mişcarea s-ar putea dovedi falimentară pentru un oraş care a plătit o apă scumpă, proastă şi cu intermitenţe la furnizare. Presa din localităţile în care RAJA a preluat acest serviciu scrie despre reduceri de personal şi despre  preţuri mărite la apă. Totuşi, nimeni nu are curaj să contrazică şefii care au decis, sau au primit sarcină de partid pentru asta, că societatea constănţeană trebuie să ajungă şi la Curtea de Argeş.

Un exemplu pentru membri ai conducerii PSD Curtea de Argeş, consilieri locali cu experienţă în administraţie, ar putea fi Ştefan Dumitrache, consilier local, membru în comisia economică, responsabilul cu comunicarea în PSD Curtea de Argeş. Întrebat de Interes Argeşean la o conferinţă de presă ce crede despre noua conducere a Aquaterm, dacă Nastea ar trebui să aibă un nou mandat, Dumitrache a răspuns că „Gabriel Nastea nu a făcut ce a promis. Trebuia ca Aquaterm să aibă un Consiliu de Administraţie şi nu a făcut asta”. Dar, în opinia sa, „Gabriel Nastea este un administrator bun care a reuşit să reducă pierderile mari pe care societatea le avea”. Totuşi, RAJA Constanţa ar fi o idee bună pentru Curtea de Argeş, a subliniat Ştefan Dumitrache.

„Să ne dăm demisia!”

Lupta pare să se ascută pe măsură ce ziua Adunării Generale convocate de Gabriel Nastea se apropie. Cei care nu vor ca RAJA să impună preţurile la Curtea de Argeş scriu pe unde pot, mai ales pe facebook, despre motivele pe care le au pentru asta. „Am văzut că sunt preocupări privind societatea de furnizare a apei și un consilier local PSD și-a dat cu părerea că mai bine ar prelua RAJA această activitate. Eu zic că dacă nu suntem în stare să ne gospodărim singuri ,să gestionăm noi serviciile așa cum scrie la lege ar fi următoarele posibilități: unii se pot muta la Constanța, nu mai facem parte din conducerea orașului și demisionăm, aducem pe cei de la Constanța să conducă ei orașul. De ce trebuie să suporte omul de rând incompetența noastră, să plătească bani mai mulți pe servicii când apa cade din munte pe noi?(…). Eu nu vreau să dau telefon la Constanța că o țeava s-a spart. Dacă se va întâmpla, eu îmi voi da demisia dar înainte de acest gest voi lupta și mă voi adresa tuturor organelor competente să deslușească această asociere pentru a ocoli o licitație”, a scris Ion Şerban pe facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email