Consilierul local liberal Mădălin Marinescu a reușit să obțină avizele necesare pârtiei de schi de la Ghițu-Molivișu

Pentru Curtea de Argeș realizarea domeniului schiabil din zona Ghițu-Molivișu va însemna cu siguranță un pas înainte atât din punct de vedere turistic cât și economic. Până în prezent acest proiect a bătut pasul pe loc și politicienii doar s-au împăunat în campaniile electorale cu construcția celebrei pârtii de schi. Au fost alocate fonduri, au fost realizate hărți, a curs multă cerneală în presă, dar din păcate până în prezent domeniul schiabil a rămas la același stadiu de proiect frumos.

Liberalii au anunțat și ei, chiar înainte de campania electorală, că sunt interesați ca planul pentru construcția infrastructurii turistice de la Ghițu să fie realizat. Apoi s-a așternut liniștea, iar ADI Ghițu-Molivișu, organismul care administrează acest proiect, s-a declarat neputincios și fără sprijin în continuarea planului.

De curând însă, în spațiul public au început să apară noi informații pe marginea realizării acestui proiect, iar președintele PNL, Adrian Miuțescu, a avut o poziție tranșantă în mass media locală. “Proiectul Ghițu-Molivișu continuă, chiar dacă ani la rând nimeni din cadrul administrației județene  nu a mai mișcat un deget. Însă, cu sprijin din partea președintelui Ludovic Orban, am reușit să îl introducem în master planul de turism al României și să facem primii pași în vederea demarării construcției. Așa cum am spus, îmi voi dedica următorii ani pentru proiectele județului Argeș, iar domeniul schiabil de la Ghițu-Molivișu reprezintă unul dintre obiectivele mele prioritare”, declara de curând deputatul liberal.

Au fost activați oameni cheie în ministerele implicate

Conform unor surse politice, de obținerea avizelor de la ministerele de resort s-a ocupat consilierul local liberal Mădălin Marinescu, care a reușit într-un timp scurt să pună pe ordinea de zi a miniștrilor proiectul domeniului schiabil. Pornit cu dosarul pârtiei de schi sub braț, Marinescu a luat la rând toate ministerele implicate în realizarea proiectului de turism de la Ghițu-Molivișu, respectiv ministerul Mediului Apelor și Pădurilor, Ministerul Finanțelor, Ministerul Economiei și Ministerul Justiției. Operațiunea a fost „chirurgicală” și discretă, fiind activați oameni cheie din ministerele menționate care au avut puterea să promoveze pe ordinea de zi proiectul de turism al Argeșului.  Și se pare că toate contactele liberalului la nivel de ministere și de secretari de stat au dat roade. În decurs de o săptămână, proiectul a devenit Hotărâre de Guvern inițiată de ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, a fost avizat favorabil de viceprim-ministru, a primit aviz din partea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, a primit negație de la Ministerul Fianțelor că nu impactează bugetul consolidat și nu este necesar aviz de la acest minister, și a primit avizul de la Ministerul Justiției. Adică legalitatea proiectului a fost îndeplinită.

„Am vrut să demonstrez că dacă vrei să faci ceva, dacă insişti, dacă nu cedezi, poţi să faci. Nu e uşor, dar nici imposibil”, ne-a spus Mădălin Marinescu despre demersurile sale.

Proiectul pârtiei de schi a devenit Hotărâre de Guvern

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczoș a inițiat deja proiectul de hotărâre al Guvernului “pentru aprobarea scoaterii definitive din fondul forestier național, cu compensare, de către Primăria comunei Arefu a terenului în suprafață de 3,0730 ha, în vederea realizării obiectivului Construire pârtie de schi ADI Ghițu Molivișu” care urmează să fie introdus pe ordinea de zi a Executivului.

Dacă e așa, liberalii au marcat la scor și mai trec în palmares o bilă albă, după ce au mai primit una, în urma începerii lucrărilor la tronsonul Pitești-Cutea de Argeș al autostrăzii Sibiu-Pitești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email