Consilierul local Ionel Păunescu cere ca recepţia salubrizării străzilor să se facă săptămânal

El spune că se cheltuiesc lunar 3 miliarde de lei vechi pentru curăţenia străzilor, dar acestea sunt tot murdare

Programul de lucrări al societăţii de salubritate pentru acest an a fost aprobat de Consiliul Local la ultima şedinţă din 2018, şi este deja pus în aplicare. Aprobarea programului nu a fost însă făcută rapid, fără discuţii, cel mai vocal dintre consilieri fiind Ionel Păunescu. „Am văzut în programul pe acest an că Bulevardul se curăţă de 30 de ori pe lună, în fiecare zi. Eu nu sunt mulţumit pe deplin de felul în care se face salubrizarea. Se plătesc aproximativ trei miliarde de lei vechi pentru salubritate. Propun ca recepţia să se facă săptămânal, nu aşa cum se face acum. Aveţi angajaţi la Biroul de Mediu pe care îi puteţi trimite”, i-a spus Păunescu viceprimarului, cel care face parte din comisia de recepţie. Vicele Gabriel Jubleanu l-a asigura pe Păunescu însă că „se fac controale zilnic” cu privire la curăţenia străzilor şi i-a spus că nu se poate face recepţia mai des.

Până la urmă, programul societăţii de salubritate a fost aprobat. În plus faţă de anul trecut sunt de curăţat câteva străzi care au fost asfaltate în 2018 – Luncilor, Râmnicu Vâlcea, pe o suprafaţă de 733 metri pătraţi, Lascăr Catargiu (256 metri pătraţi) şi Nordului, pe o suprafaţă de 2575 metri pătraţi.

Anul acesta însă salubrizarea se va face mai repede şi mai bine, sau cel puţin aşa ar trebui să se întâmple, având în vedere investiţia uriaşă pe care societatea de salubritate a făcut-o la sfârşitul anului trecut. După cum aţi aflat din ziarul nostru, pe 20 decembrie la SC Societatea de Salubritate Publică Urbană Curtea de Argeş SRL a ajuns o automăturătoare nou nouţă care va intra pe străzi imediat cum va fi înmatriculată. Utilajul a costat 629.160 de lei, fără TVA, şi a fost achiziţionat prin sistemul electronic de achiziţii publice, licitaţia fiind câştigată de o firmă din Bucureşti, potrivit directorului societăţii, Cătălin Nastea.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email