Consilierul local care a dat în judecată Primăria a câștigat în prima instanță

În noiembrie anul trecut consilierul local Bogdan Marina (USR) a dat în judecată Primăria Curtea de Argeș pentru ”lipsa transparenței în documentele publice”, după cum ați aflat din ziarul nostru.

Tribunalul Argeș a admis în parte cererea și îi ”obligă pe pârâţi (Unitatea Administrativ Terirorială Curtea de Argeș și pe primarul Constantin Panțurescu – n.n.)  să comunice reclamantului, în format electronic sau fizic, Caietul de Sarcini aferent Contractului de achiziţie publică nr. 18685/04.06.2021. Respinge cererea de acordare a cheltuielilor de judecată ca nedovedită”, conform sentinței pentru care se poate face recurs în 15 zile de la comunicare.

”Am acționat în instanță Primăria pentru lipsa de transparență, și este vorba de un proiect de hotărâre votat de către Consiliul Local privind reparații trotuare, iar motivele le-am explicat la momentul respective”, a declarat Bogdan Marina.

Acțiunea în justiție are că obiect legea nr. 544/2001 referitoare la faptul că alesul local a solicitat caietul de sarcini și a fost refuzat pe motiv că informațiile cuprinse în caietul de sarcini nu sunt de interes public, a explicat Marina.

”Aceste informații i-au fost puse la dispoziție, informațiile aferente caietului de sarcini în biroul compartimentului investiții în vederea studierii, însă dânsul a dorit să-l fotocopieze”, a zis primarul Panțurescu a acea ședință. Primăria va face recurs, pentru că legea o obligă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email