Consilierul Ion Şerban – „Statul ne obligă să-i distrăm pe cetăţeni!”

Consilierul local Ion Şerban este un izvor inepuizabil de ziceri şi cugetări. De când este consilier, adică de peste 20 de ani, a avut intervenţii memorabile la şedinţe, toate consemnate la vremea respectivă de presa locală. La ultima întrunire a Consiliului, Şerban, nou ales preşedinte de şedinţă pentru trei luni, a spus răspicat –  „Statul ne obligă să-i distrăm pe cetăţeni!”, asta în legătură cu organigramele Centrului de Cultură şi Arte, Muzeului şi Bibliotecii.

S-a discutat la acea şedinţă despre faptul că „sunt trei driectori care conduc 13 oameni”, după cum a spus tot Şerban, cei trei fiind managerii instituţiilor menţionate mai sus. Mai mult, Dan Petrescu a cerut ca Biblioteca, Muzeul şi Centrul de Cultură să fie cumva unificate şi conduse de un singur director, idee respinsă categoric de ceilalţi consilieri locali. O nuanţare a făcut tot Şerban, după ce a spus că statul îi obligă pe ei, consilierii locali, să-i distreze pe cetăţeni, când a spus că „dacă Biblioteca nu funcţionează, nu ne obligă nimeni să nu o desfiinţăm!”

„Distracţia” pe care se simte obligat Ion Şerban să o asigure funcţionează, în opinia sa, doar la Centrul de Cultură şi la Muzeu. Având în vedere multe dintre afirmaţiile sale din ultimii 20 de ani, se poate spune însă că distracţia e asigurată chiar de domnia sa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email