Consilierii vor să o schimbe pe şefa de la Pieţe

Încă o dată, consilierii locali au cerut schimbarea şefei de la Serviciul Public Pieţe, Târguri şi Oboare. Motivul: nu îşi face datoria aşa cum ar trebui. De-a lungul anilor, aleşii locali s-au declarat nemulţumiţi de cum decurge activitatea la Pieţe, însă de fiecare dată, Ana Hiru a rămas în scaunul de director.

Sabie: „În piaţă e haos şi debandadă”

În cadrul ultimei şedinţe a legislativului municipal, Vasile Sabie a atras atenţia primarului asupra situaţiei din Piaţa Centrală. “E un haos şi o debandadă totală. Mai mult, toate mesele sunt monopolizate de cetăţeni de pe Valea Târgului, pe care nimeni nu-i verifică dacă au certificate de producător”, a spus consilierul. Răspunsul a venit imediat de la viceprimarul Costinel Vasilescu, care a ţinut să îi amintească faptul că mesele din pieţe sunt câţigate prin licitaţie publică, aşa că nu se poate vorbi despre existenţa unui monopol.
Bugeac:

„Să punem pe cineva competent”

Acuzaţiile la adresa conducerii de Pieţe au continuat, iar Gheorghe Bugeac a cerut ca Ana Hiru să fie înlocuită. “Piaţa merge din inerţie, nu pentru că ar fi condusă de cineva. Dacă nu luăm măsuri cât mai repede, să punem pe cineva competent, se va duce de râpă tot”, a spus consilierul de al PRM. De asemenea, aleşii locali s-au plâns de lipsa locurilor de parcare, dar şi de faptul că nu se respectă orele de aprovizionare la magazinele din Piaţa Centrală.

Viceprimarul: „La SPPTO, lucrurile merg foarte bine”

Dacă primarul a ascultat cu atenţie cele spuse de consilieri şi nu a comentat în niciun fel acuzaţiile aduse de consilieri, viceprimarul Costinel Vasilescu a ţinut să precizeze că la SPPTO lucrurile merg foarte bine. “Pentru că s-a vorbit despre SPPTO, iar eu coordonez activitatea de aici, mă simt nevoit să contrazic cele spuse în cadrul şedinţei de consiliu. Cineva a declarat că acolo lucrurile merg din inerţie, iar acest lucru nu poate decât să însemne un lucru pozitiv, în condiţiile în care Ana Hiru conduce acest serviciu de 11 ani”, a declarat viceprimarul. Mai mult, edilul a prezentat şi situaţia încasărilor la acest serviciu public, iar datele arată că totul este în grafic şi încasările au reuşit să depăşească de fiecare dată prevederile. “În 2007 i s-a cerut să aducă 5,8 miliarde şi a încasat 6,4 miliarde, în 2008- prevederile au fost de 6,3 miliarde, iar încasările au ajuns la 7 miliarde”, a explicat viceprimarul. Rămâne de văzut cum se va termina şi de această dată, scandalul pornit de consilieri la adresa şefei de la Serviciul Public Pieţe, Târguri şi Oboare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email