Consilierii locali vor să închidă magazinul de vise

Cazul celor două tinere care au ajuns la spital în comă după ce au consumat plante etnobotanice, caz prezentat în exclusivitate de Interes Argeşean, a avut ecou şi în rândul consilierilor locali. Astfel, la şedinţa de ieri după amiază, Vasile Sabie a ridicat această problemă la punctul diverse al întrunirii. „Există un magazin care comercializează plante etnobotanice în cartierul Ivancea. Aţi citit despre cele două fete care au ajuns în comă la spital. Trebuie să facem ceva, să-l interzicem. Se consumă acolo astfel de plante”, a spus consilierul Vasile Sabie. Primarul Nicolae Diaconu ştia despre problema semnalată de ziarul nostru, şi a spus că s-a interesat de mijloacele legale pe care Primăria le are. „Nu putem să interzicem…ce să interzicem. O astfel de hotărâre a dat un Consiliu Local al unui sector din Bucureşti şi a fost anulată, ca fiind ilegală. Noi dăm autorizaţie doar pentru programul de funcţionare. Trebuie să ne gândim, să găsim o soluţie”, a spus primarul.
„Există o reţea paralelă de vânzare”
Alt consilier local, Sorin Sorescu, le-a povestit colegilor săi că a vorbit şi cu poliţiştii în încercarea de a găsi o soluţie. „Poliţiştii spun că magazinul are autorizaţie de funcţionare de la Primărie”, a susţinut Sorescu, dar juristul Primăriei, Radu Chirca, l-a contrazis. „Nu noi dăm autorizaţie, noi putem doar să spunem între ce ore să ţină deschis”, a declarat Chirca. „Putem rezolva. Pe uşă e trecut un număr de telefon. Poliţia care patrulează poate să treacă mai des pe acolo şi să legitimeze pe copiii care sunt în zonă. Mulţi dintre ei nu sunt majori. Să cerem ajutorul Poliţiei. S-a creat o reţea paralelă, cine vrea, sună şi se întâlnesc în altă parte”, a mai spus Sorin Sorescu.
Problema consumului de plante etnobotanice a atins dimensiuni alarmante, chiar şi la Curtea de Argeş, iar ea ar putea fi rezolvată doar cu implicarea autorităţilor locale, în primul rând a Poliţiei, cred consilierii locali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email