Consilierii locali primesc tablete de la Primărie

Consilierii locali vor primi în curând tablete cu cartelă, le-a spus primarul Constantin Panţurescu membrilor Consiliului la ultima şedinţă. Potrivit sistemului electronic de achiziţii publice, SICAP, Primăria a achiziţionat 20 de tablete PC, Samsung Galaxy Tab A82021 şi două bucăţi Ipad Pro2021 , 12.9inch 256 GB. Toate tabletele vor avea abonament individual de internet mobil 15GB viteza 225Mbps DL/50Mbps UL(4 G). Costul acestora este de 45026,34 lei.

Se încearcă astfel reducerea costurilor cu materialele pentru şedinţe care au fost până acum puţin timp tipărite. De la începutul anului consilierii primesc documentele pe hârtie numai dacă solicită acest lucru, în rest fiind trimise pe mail. Nu este pentru prima dată când aleşii locali primesc astfel de device-uri, deşi în 2014, când s-a mai făcut asta, jumătate dintre consilieri nu ştiau să le folosească.

Foştii aleşi au rămas cu ele

Pe vremea cînd primar era Nicolae Diaconu, în 2014, Primăria a cheltuit 20.000 de lei pentru 20 de tablete pe care le-a dat consilierilor locali.

Şi atunci, motivaţia acestei achiziţii a fost aceeaşi –  este mai ieftin ca aleşii să se uite în tabletă decât ca la fiecare şedinţă angajaţii Primăriei să copieze sute de pagini pentru dosarele consilierilor. Astfel, aceştia trebuiau să primească pe mail proiectele de hotărâri, referatele şi celelalte documente necesare luării unei decizii, şi la şedinţă ar fi trebuit să le dezbată cu tableta în faţă.

În mod tradiţional, cu câteva zile înainte de şedinţele de Consiliu Local, fiecare membru al Consiliului primeşte câte un dosar în care sunt ordinea de zi a întrunirii, proiectele de hotărâri, referatele care le însoţesc, avizele comisiilor de specialitate şi ale departamentelor din Primărie, câteva zeci sau sute de pagini în total. Edilii au ajuns la concluzia că e mai bine să le cumpere aleşilor tablete şi pe ele să urmărească materialele pentru şedinţe. Numai că în 2016, la finalul mandatului, consilierii nu au mai dat tabletele înapoi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email