Consilierii locali PNL cred că Aquaterm poate fi salvată

„Nu vom vota delegarea serviciului de apă canal către RAJA decât dacă suntem convinşi că este singura soluţie”, declară preşedintele liberal Cristian Mitrofan

Situaţia Aquaterm este destul de proastă, în ciuda creşterii încasărilor şi scăderii cheltuielilor de când administrator este Gabriel Nastea. Societatea care furnizează apa şi canalul la Curtea de Argeş, fără să aibă licenţă pentru asta, are pierderi uriaşe şi nu are bani de investiţii. Aquaterm este societatea Consiliului Local, dar în ultimii ani nu a primit niciun leu pentru investiţii. Se spune că se aşteaptă ca Aquaterm să-şi dea obştescul sfârşit, iar RAJA Constanţa, cel mai mare operator regional,  să preia activitatea. De peste un an de zile se duce o luptă surdă între cei care vor delegarea directă a gestiunii serviciului apă canal către RAJA, aceştia fiind pesediştii, şi cei care şi-au făcut un obiectiv la nivel de organizaţie judeţeană în a păstra apa şi canalul la Aquaterm, iar aceştia sunt liberalii. La conferinţa de presă de săptămâna trecută a PNL Curtea de Argeş a fost reiterată ideea că Aquaterm poate fi salvată, dar ideea a fost uşor nuanţată. „Există soluţii pentru Aquaterm. Se pot lua pompe în leasing, ca să nu le mai folosim pe cele energofage, iar economia la energie ar fi de 75% la consum”, a declarat preşedintele organizaţiei locale, Cristian Mitrofan. El spune că „problema apei trebuie să fie rezolvată pe plan local”, şi că este deranjat de „lipsa de transparenţă” a celor din Primărie.

„Din moment ce nu există transparenţă apar suspiciuni. Am vota pentru RAJA doar dacă ni s-ar dovedi că este singura soluţie pentru apă la Curtea de Argeş”, a mai spus Mitrofan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email