Consilierii locali nu vor contabili şefi la Muzeu şi la Centrul de Cultură

„Instituţia noastră are nevoie de includerea în organigramă a unui post de contabil şef pentru a fi în acord cu Legea 153 din 2017 (…) Menţionăm că în domeniul culturii nu au fost cuprinse majorări de salarii pentru 2017 iar pentru anul 2018 ele se rezumă doar la includerea contribuţiilor angajatorului în salarii”. Aşa sunau referatele făcute de managerii Centrului de Cultură şi Arte şi Muzeului  Municipal, referate prin care cereau înfiinţarea a câte unui post de contabil şef la cele două instituţii. Directorul Muzeului, Ştefan Dumitrache, a încercat să explice consilierilor locali la şedinţa de marţi  că legea s-a schimbat, iar cele două instituţii nu mai pot plăti câte un economist pentru că meseria aceasta nu mai există în nomenclatorul aprobat recent. Aşadar, dacă postul de economist nu se transformă în contabil şef, cele două doamne economiste dela Muzeu şi Centrul de Cultură rămân fără slujbe şi nu mai are cine să facă actele contabile.

Lucrurile păreau stabilite, iar votul o formalitate până când a luat cuvântul Ion Şerban care a susţinut că nu e cazul să se facă modificarea, că de fapt contabilitatea poate fi ţinută de o Persoană Fizică Autorizată, şi a cerut  amânarea luării unei decizii cu o lună de zile, până când toată lumea, adică aleşii locale, se vor lămuri. Propunerea sa nu a trecut, dar nici proiectele de hotărâri referitoare la suplimentarea numărului de posturi la Centrul de Cultură şi al Muzeu cu câte unul de contabil şef nu au fost aprobate. Surprinzător, au votat împotrivă mulţi pesedişti, chiar şi la Muzeu, deşi Dumitrache e tot pesedist. De  fapt, s-a văzut că nici primarului nu-i surâdea ideea, poate şi pentru că Dumitrache nu s-a consultat cu el înainte. „Dacă veneai la mine nu se întâmpla aşa!”, i-a spus, de altfel, primarul Panţurescu colegului său de partid. Viceprimarul Jubleanu nu a zis nimic, dar spun unii că a fost mâna lui la mijloc, în sensul că el i-a convins pe consilierii PSD să nu voteze.

Şeful Biroului de Resurse Umane, supus la presiuni

Furios la maxim, la finalul votului  Ştefan Dumitrache a ameninţat – „Vă fac plângere penală!”, adresându-se deopotrivă pesediştilor şi liberalilor, lui Şerban şi celorlalţi membri ai Consiliului.

Cei doi manageri spun că activitatea instituţiilor pe care le conduc este blocată, pentru că nu mai are cine să ţină contabilitatea. Pe de altă parte, şeful Biroului de Resurse Umane din Primărie, Dorin Savu, a spus că au fost „presiuni” pentru ca proiectele de hotărâri să fi însoţite de referate favorabile semnate de el, dar că ar fi nevoie de „o opinie de la Ministerul Muncii” pe această chestiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email