Consilierii locali nu îşi vor termina mandatul întregi

Cred că actualul Consiliu Local este unul dintre cele mai slabe din 1996 încoace, de când particip eu la şedinţe. Dacă din primele Consilii făceau parte oameni precum dl. avocat Retevoescu ori dl. doctor Marinescu, sau dl. profesor Barbu, acum e foarte greu să faci comparaţie cu dl.Boncea, spre exemplu. Calitatea se vede şi la reacţiile pe care le obţin din partea cetăţenilor hotărârile luate, chipurile, în folosul comunităţii locale, de fapt în interesul unui grup mic dar important de oameni din oraş.
După cum aţi aflat din numerele anterioare ale ziarului nostru, decizia referitoare la creşterea preţului apei şi canalului a stârnit controverse. La şedinţele Consiliului au participat aproape o sută de cetăţeni nemulţumiţi şi îngrijoraţi că nu vor mai putea să îşi permită să plătească nici apa de la robinet. Drept este că dl. Petre Bălălău, preşedintele Asociaţiei de proprietari nr. 20, i-a informat cu privire la cine şi ce a făcut, dar ăsta e un lucru bun, căci argeşenii ar trebui să ştie cu toţii când votează ce vor face pentru ei sau împotriva lor cei pe care îl aleg. Într-o societate normală alegătorii ar şti exact care este sarcina consilierilor locali, a primarului şi a viceprimarului. Nu primarul e responsabil pentru tot ce se întâmplă, cel puţin teoretic, căci practic sunt convinsă că nimic nu mişcă fără ştirea domniei sale.
Revenind la actualul Consiliu Local. Mulţi dintre membrii sunt la al doilea mandat, dar ceva se întâmplă, căci prestaţia unora dintre ei este mai slabă decât în mandatul trecut. Ar fi trebuie să fie cu totul altfel, căci au învăţat ceva administraţie locală, au aflat cum merg lucrurile. E posibil însă ca tocmai ăsta să fie motivul pentru care prestează mai puţin în folosul comunităţii, faptul că au văzut că pot face bani pentru ei personal direct sau prin interpuşi. Căci de ce să nu profiţi la maxim de patru ani ca să-şi scoţi eventualii bani pe care i-ai dat în campania electorală ori pentru partid în alte împrejurări ?!
Dacă nu se face ceva cu majorarea tarifelor la apă canal cred că ne paşte o revoluţie. L-am văzut pe dl. Bălălău extrem de hotărât, şi îi are de partea domniei sale pe toţi cei care abia îşi duc zilele, iar factura la apă este un prag greu de trecut. Au venit cetăţenii de două ori la şedinţele de Consiliu Local şi i-au rugat pe aleşi să rediscute majorarea, şi de fiecare dată ori au obţinut un răspuns negativ ori nu au obţinut niciunul. Cred că la a treia şedinţă de acest gen ar trebui să fie prezenţi şi câţiva jandarmi. Sigur, nu trebuie să se întâmple aşa, disensiunile trebuie rezolvate altfel, dar mi-e teamă că, nemaivăzând nicio soluţie, oamenii vor recurge la ultima dintre ele. De asemenea mai cred că nici pe stradă nu vor mai putea trece liniştiţi consilierii, iar prin cartiere, în campania care urmează, ar trebui să se abţină să mai participe la întâlniri cu votanţii. Apariţia lor va determina opusul reacţiei dorite de candidaţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RSS
Follow by Email