Consilierii locali, huiduiţi de cetăţeni

Şedinţa de Consiliu local de la sfârşitul săptămânii trecute a fost la un pas să se termine cu o păruială. În sala mare a Primăriei au venit aproape o sută de cetăţeni, nemulţumiţi de creşterea tarifelor la apă canal. Oamenii au aşteptat răbdători ca ordinea de zi să se epuizeze şi au ascultat toate inepţiile debitate de unii dintre aleşii locali. La finalul întrunirii, preşedintele de şedinţă, consilierul Ion Şerban, i-a dat cuvântul reprezentantului cetăţenilor, preşedintele Asociaţiei de proprietari nr. 20, Petre Bălălău. „Cei prezenţi în sală au venit aici ca reprezentanţi ai peste 500 de familii nemulţumite de hotărârea de Consiliu Local referitoare la majorarea tarifelor şi a preţurilor la apă canal. Doresc să arate că au trecut doi ani de la votul care v-a adus pe dumneavoastră în Consiliul Local şi drept răsplată aţi crescut tarifele pe baza unor fundamentări mincinoase. Când aţi primit mandatele aţi jurat pe Biblie să lucraţi pentru binele cetăţenilor şi v-aţi încălcat jurământul. Au venit să vadă dacă aveţi curajul să-i priviţi în ochi, după ce i-aţi trădat de două ori. Aţi aprobat bugetul Aquatermului, având la bază tarifele din 2013, şi apoi, deşi societatea avea profit, aţi aprobat creşterea tarifelor”, a spus Bălălău. Discursul său a primit încurajări din sală, iar după ce s-a încheiat, cetăţenii au izbucnit – „Ne-aţi minţit” v-aţi bătut joc de noi” Apa de la robinet e plină de nămol” Nimeni nu poate să o bea, dar nu avem încotro, că nu avem bani de apă plată! Bolovan (directorul Aquaterm – n.a.) bea apă de la robinet, d-asta scumpă?!! Să vă fie ruşine! Să nu mai veniţi la noi să vă votăm! Nesimţiţilor”” au vociferat argeşenii.
Tarifele rămân la fel
Petre Bălălău a făcut şi o plângere la Consiliul Local în care reclama faptul că fundamentarea creşterii tarifelor nu e corectă, dar, deşi au trecut cele 30 de zile prevăzute de lege, nu a primit niciun răspuns. Secretarul Primăriei le-a spus că nu e obligatoriu să primească răspuns la o plângere, iar preşedintele Asociaţiei nr. 20 a spus că va contesta în contencios administrativ hotărârea de majorare a tarifelor şi va merge şi în instanţă. „O să reclamăm peste tot, de la OPC la Judecătorie”, ne-a spus Petre Bălălău.
În ciuda faptului că oamenii din sală păreau gata să sară la propriu la gâtul consilierilor, aceştia nu era impresionaţi. Apa s-a scumpit, la fel şi canalul, iar dorinţa preşedintelui de asociaţie şi a cetăţenilor ca decizia luată să fie rediscutată nu a fost luată în seamă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email