Consilierii locali, faţă în faţă cu şefii Poliţiei municipale

La şedinţa Consiliului Local de marţi după amiaza au participat şi doi dintre şefii Poliţiei Curtea de Argeş, comandantul Leonard Duţă şi şeful Poliţiei Rutiere, Cristian Puicănescu. Aleşii locali au solicitat în repetate rânduri prezenţa acestora la o întrunire a Consiliului, iar marţi au avut parte de ea. Bineînţeles că au fost şi gafe, unii dintre consilieri neştiind exact ce atribuţii are Poliţia şi ce atribuţii are Consiliul Local, dar rezultatele întâlnirii s-au văzut imediat. Ieri, agenţi de la Circulaţie se aflau pe Bulevard, unde sancţionau sau atenţionau şoferii care parcaseră aiurea, una dintre problemele ridicate la şedinţă.
Vasile Sabie – sens giratoriu la Şcoala nr.4
Consilierul Vasile Sabie a ridicat în faţa reprezentanţilor Poliţiei o problemă pe care a mai pus-o în discuţia Consiliului, şi anume instituirea unui sens unic pe strada Banu Mărăcine, la Şcoala Generală „Mircea cel Bătrân”. „Revin cu o problemă şi îl rog pe dl. Puicănescu să ne ajute. A început şcoala, iar la Şcoala nr.4 e foarte mare aglomeraţie la 8 şi la 12. Să facem sens unic acolo, dinspre Romarta spre şcoală”, a propus Sabie. Primarul Nicolae Diaconu a spus că municipalitatea intenţionează ca pe lângă complexul menţionat să se facă o „alee carosabilă” care să iasă la Finanţe, şi în acest fel problema ar putea fi rezolvată. Comisarul şef Cristian Puicănescu este de părere că „trebuie analizată propunerea cu mare atenţie, mai ales că e şi spitalul în zonă”.
Gabriel Jubleanu – acces al Poliţiei la camerele de supraveghere
Gabriel Jubleanu a întrebat dacă Poliţia are acces la camerele de supraveghere. „Ar fi potrivit ca poliţiştii să vadă în timp real ce se întâmplă, pentru prevenţie”, a spus acesta, dar primarul i-a răspuns că deocamdată nu se poate, că aşa a fost făcut proiectul camerelor de supraveghere, dar în viitor se va muta echipamentul acolo. „Ne-ar fi avantajat ca aceste camere să fie monitorizate de noi”, a mărturisit şi comandantul Poliţiei municipale, comisarul şef Leonard Duţă.
Nicolae Nedelcu – „Ţiganii mi-au furat trei milioane!”
Nicolae Nedelcu s-a plâns oamenilor legii de faptul că „ţiganii urcă în microbuze şi fură”, dându-se exemplu chiar pe el. „Am urcat în microbuz cu un nepoţel în braţe şi nişte ţigani mi-au furat trei milioane de lei din buzunar”.
Aleşii locali au reclamat aproape în cor faptul că staţiile de autobuz sunt blocate din cauza maşinilor parcate ilegal, şi că, în general, sunt multe maşini parcate aiurea. Reacţia poliţiştilor a fost promptă, ieri mai mulţi agenţi de la Rutieră aflându-se pe străzi, la vânătoare de şoferi indisciplinaţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email