Consilierii liberali de la Curtea de Argeș nu au votat prelungirea implementării proiectelor de zeci de milioane de euro

Pe ordinea de zi a ultimei ședințe a Consiliului Local Curtea de Argeș au fost mai multe proiecte referitoare la prelungirea perioadei de implementare pentru câteva proiecte, astfel – aprobarea noii durate de implementare și a cheltuielilor estimate aferente finalizării proiectelor  “Creșterea eficienței energetice a Spitalului Municipal Curtea de Argeș”, “Eficiența energetică prin implementarea sistemului de gestionare inteligentă a iluminatului public în Municipiul Curtea de Argeș, “Dotarea și echiparea Ambulatoriului Municipiului Curtea de Argeș”, “Dezvoltarea transportului public în Municipiul Curtea de Argeș”, precum și „modificarea articolelor 2 si 3 ale H.C.L. nr. 29/2020 pentru aprobarea proiectului “Dezvoltarea transportului public în Municipiul Curtea de Argeș” și a cheltuielilor aferente acestuia”

Proiectele de hotărâre au vizat „implementarea activităților proiectelor după data de 31.12.2023 în scopul realizării integrale a acestora, atingerii indicatorilor, rezultatelor și obiectivelor propuse și asigurării funcționalității proiectului până la termenul aprobat în acest sens în contractul de finanțare, respectiv data de 30.06.2023”. Hotărâri similare a luat și Consiliul Județean la ședința de joi.

Mai sunt puține lucruri de făcut

„La toate proiectele mai sunt puține lucruri de făcut. Spre exemplu, la Spital, lucrările pentru creșterea eficienței energetice s-au făcut mai greu la interior, pentru că nu am închis spitalul iar constructorii au lucrat pe secții, pe spații bine delimitate astfel încât pacienții să poată beneficia de îngrijiri medicale. La celălalt  proiect de la Spital au fost două loturi de echipamente la care nu s-a prezentat nimeni la licitația pe care am organizat-o de două ori. La proiectul cu iluminatul public mai e nevoie doar de stâlpii din parcuri. Repet, la toate proiectele mai e câte ceva, puțin, de făcut. Să nu uităm că a fost și pandemia care a încetinit serios lucrările. Noi ne-am luat o măsură de precauție cu aceste proiecte de hotărâri care vizează prelungirea, pentru că legea o permite”, a declarat Janina Zarioiu, secretarul general al municipiului.

Consilierii liberali Mădălin Marinescu și Maria Dumitrache nu au crezut explicațiile și s-au ridicat de la masa de ședință. Au stat în sală la discutarea acestor proiecte pe care, de altfel, nu le-au votat. „Se încearcă să se lucreze la anul, în campania electorală. Noi nu vrem ca în cazul în care proiectele nu se încadrează în termene bugetul local să fie nevoit să dea banii înapoi. De aceea nici nu participăm la dezbateri și nici nu votăm”, a declarat Mădălin Marinescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email