Consilierii Bogdan Marina și Dan Petrescu, în comisia care verifică cele 11 proiecte depuse pentru bugetarea participativă

Deși liberalul Mădălin Marinescu a fost consilierul local care le-a propus colegilor să fie alocată o sumă pentru proiectele depuse de locuitorii municipiului pentru bugetarea participativă, aceiași colegi nu l-au votat să facă parte din comisia care va verifica proiectele.

Săptămâna trecută Consiliul Local a aprobat la ședința ordinară a lunii septembrie un proiect de hotărâre privind desemnarea a doi consilieri locali ce vor face parte din comisia mixtă de evaluare a proiectelor depuse in cadrul procesului de bugetare participativă la nivelul municipiului Curtea de Argeș. Au fost trei propuneri pentru reprezentanții Consiliului în comisie, Mădălin Marinescu, Bogdan Marina și Dan Petrescu, iar consilierii au votat ca ultimii doi să facă parte din comisie.

11 cetățeni au depus proiecte

Vă reamintim că 11 cetățeni din Curtea de Argeș au depus proiecte pentru bugetarea participativă. ”Până la sfârșitul lunii septembrie vor fi verificate proiectele depuse, apoi o să comunicăm rezultatele”, a declarat Anca Frujinoiu, directorul economic al Primăriei Curtea de Argeș.

Bugetul total alocat proiectelor înscrise pentru finanțare și implementare prin buget participativ este de 100.000 lei, inclusiv TVA. Printre proiectele depuse pentru prima ediție se numără trei proiecte de iluminat, pentru cartierele Posada, Progresul și Banu Mărăcine, dar și terenuri de sport sau facilități anexe pentru școli sau grădinițe sau o platformă online pentru business-uri locale și promovarea turismului.

Perioada de depunere a proiectelor a fost  1 – 31 august, iar perioada în care comisia de evaluare va analiza proiectele depuse și va solicita clarificări, în cazul în care consideră necesar pentru a asigura validarea proiectelor, este 1 – 30 septembrie. Între 1 și 10 octombrie se publică lista cu proiectele eligibile și cu cele respinse, cetățenii le vor putea studia în perioada 15 octombrie – 30 octombrie și le vor putea vota între 1 și 30 noiembrie, urmând ca lista cu proiectele câștigătoare să fie afișată între 1 și 15 decembrie.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email