Consilierii au decis să facă încă un parc. Nu le iese suprafaţa de teren


Primarul Nicolae Diaconu intenţionează să amenajeze un nou parc în municipiu, cu bani de la Ministerul Mediului. Parcul va avea o suprafaţă de aproximativ 10.000 de metri pătraţi şi va cuprinde locuri de joacă pentru cei mici, fântână arteziană, pistă pentru role, multe zone verzi cu arbori şi arbuşti ornamentali, un loc de agrement pentru adulţi, iluminat modern  şi toalete ecologice. La ultima şedinţă de consiliu, unul dintre punctele înscrise pe ordinea de zi a fost aprobarea studiului de fezabilitate necesar obţinerii finanţării precum şi aprobarea cofinanţării din partea bugetului local.

Parcul va fi ceva mai mic decât era prevăzut

Pe parcursul discuţiilor, consilierul Gheorghe Bugeac a realizat că în schema parcului a fost inclusă şi suprafaţa de teren care, în urmă cu câţiva ani, a fost concesionată Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş, în scopul amenajării unui nou sediu. Cum lucrările nu au început nici până acum, iar terenul de aproximativ 700 mp, fusese deja inclus în schiţa parcului, primarul Nicolae Diaconu a încercat să discute cu reprezentanţii Parchetului, pentru a le oferi în schimb un alt teren. Discuţiile însă nu au avut rezultatul scontat. “Au fost fermi şi au spus că nu acceptă o schimbare a amplasamentului. Din acest motiv, va trebui să micşorăm suprafaţa parcului cu terenul concesionat Parchetului”, a explicat edilul.

„Ne merităm soarta!”

În momentul în care a auzit refuzul celor de la Parchet, consilierul Ion Şerban şi-a manifestat nemulţumirea faţă de funcţionarii publici, care nu au observat la timp eroarea din proiect: ”Degeaba aleargă primarul şi viceprimarul să facă proiecte şi să aducă bani, dacă angajaţii din primărie nu-şi fac treaba aşa cum ar trebui! Cei de la Administrarea Domeniului Public trebuiau să ne atragă atenţia de la bun început şi să ne spună să nu includem în schiţă şi terenul dat Parchetului! Ne merităm soarta! Suntem proprietari pe teren, îl dăm necondiţionat şi acum ne vedem siliţi să ne rugăm ca să-l luăm înapoi! De la bun început, trebuia să se specifice clar obligativitatea Parchetului de a construi într-un anumit interval de timp”.

„Domnule primar, puneţi-vă oamenii la muncă!”

Consilierul nu s-a oprit aici, şi chiar l-a rugat prieteneşte pe primar să îi pună pe funcţionari la muncă. “Este o situaţie inadmisibilă! Şefii de birouri ar trebui să fie prezenţi la fiecare şedinţă de consiliu, ca să ne dea toate lămuririle necesare, ca să putem vota în cunoştinţă de cauză! Domnule primar, puneţi-vă oamenii la muncă, altfel o să avem probleme. Dacă noi nu observam greşeala din schiţă, riscam un conflict cu Parchetul”, a mai spus consilierul.
Nici aşa suprafaţa de teren nu iese. Ori e prea mare, ori e prea mică, pentru că, cred aleşii, cei care au făcut proiectul şi referatul nu au ieşit din birou, ci au luat de bune documente mai vechi, se vede treaba, neactualizate. Despre seriozitatea cu care se lucrează în administraţia locală ziarul nostru a mai scris. În numerele viitoare veţi vedea noi mostre de profesionalism ale celor care sunt plătiţi din banii noştri să îşi facă treaba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email