Conform contractului de concesiune prelungit marţi, Consiliul Local nu poate să-l „tulbure” pe directorul Bolovan

Consiliul Local Curtea de Argeş a aprobat la şedinţa de marţi concesionarea, prin atribuire directă, către SC Aquaterm SA, a bunurilor care fac obiectul serviciilor comunitare de alimentare de alimentare cu apă şi de canalizare şi epurare a apelor uzate. Contractul vechi expiră pe 2 august, acesta fiind prelungit deja pe o perioadă de cinci ani în 2009. Aquatermul a motivat prelungirea contractului cu atât timp înainte de expirarea celui vechi prin aceea că îi expiră şi licenţa.
Contractul cel nou a fost făcut conform legii, potrivit secretarului municipiului, Radu Chirca, dar el nu a fost întocmai pe placul consilierilor. Cea mai ciudată prevedere a fost aceea că „concendentul (Consiliul Local – n.n.) este obligat să nu îl tulbure pe concesionar (Aquatermul – n.n.) în exerciţiul drepturilor rezultate din contract”. Ion Şerban a întrebat ce înseamnă, în opinia directorului Aquaterm, Ion Bolovan, prezent la şedinţă, a „tulbura”, iar acesta a răspuns direct – „să mă lăsaţi în pace să-mi fac treaba”, răspuns care nu i-a mulţumit pe consilieri. Oricum, secretarul Chirca le-a spus aleşilor că formularea e „copiată din lege”, aşa că tulburarea din contract nu i-a mai tulburat pe consilieri şi după aceea.
După ce şi-a dat cu părerea asupra contractului, absolut aiurea, şi Luca Căruntu, de la PPDD, tot Şerban a propus câteva amendamente care au fost votate de colegii săi. Cel mai important dintre ele este acela că Aquaterm trebuie să lase strada la fel cum a găsit-o înainte de a sparge pentru lucrări la reţeaua de apă şi canal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email