Conductă de pe strada Râmnicu Vâlcea azi reparată, mâine stricată

Mai mulţi cetăţeni care locuiesc pe strada Râmnicu Vâlcea ne-au sunat la redacţie ieri pentru a ne reclama despre necazurile pe care le au cu conducta de apă. Deşi a fost înlocuită recent, aceasta se fisurează aproape în fiecare săptămână, în ciuda reparaţiilor făcute de angajaţii societăţii Aquaterm.
Mai mult decât atât, oamenii spun că apa le intră în curţi şi se tem că din cauza infiltraţiilor se vor dărâma gardurile şi anexele gospodăreşti. „Se sparge conducta în fiecare săptămână. Vin cei de la Aquaterm şi o repară şi a doua zi apa ţâşneşte din nou. S-a greşit la început când conducta a fost îngropată şi s-a astupat cu pământ şi bolovani. Trebuia protejată, pentru că altfel avem numai probleme. Din cauza apei s-a surpat malul de pământ, iar podeţul s-a lăsat într-o parte. Nu ştim ce să mai facem”, spune un argeşean care locuieşte în zonă. Nu este prima dată când oamenii s-au confruntat cu probleme de aceste fel. Localnicii spun că în şi în timpul verii conducta s-a mai spart de câteva ori, iar până s-a reparat au trecut mai multe zile. „Am dat mai multe telefoane la Aquaterm, dar nu a venit nimeni să vadă ce se întâmplă. Apoi, nu mi-au mai răspuns. Probabil îmi ştiau numărul şi din această cauză. Şi anul trecut au mai fost probleme. A venit atunci şi domnul primar şi a spus că se va rezolva. Însă, apa a curs şi mai tare de atât. Nu ştiu cine va plăti atâţia metri cubi de apă”, ne spunea atunci Gheorghe Ungureanu, un argeşean care locuieşte în zonă.  După ce ziarul nostru a semnalat problema conductei de pe strada Râmnicu Vâlcea, avaria a fost rezolvată. Probabil că nu prea bine însă, căci problemele au apărut din nou.
La rândul său, Ion Bolovan, directorul societăţii Aquaterm, spune că nu a primit ieri vreo sesizare referitoare la avaria de pe strada Râmnicu Vâlcea. „În vara am schimbat conducta în zonă. Atunci au fost unele probleme şi pentru a le rezolva am decis să schimbăm conducta. Eu până în acest moment nu am primit nicio sesizare în legătură cu vreo problemă de pe această stradă. Probabil s-a întâmplat ceva la vreun branşament. O să verificăm în zilele care urmează să vedem cum stau lucrurile. Dacă sunt probleme le vom remedia”, ne-a declarat Ion Bolovan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email