Conducta de alimentare cu apă a Curţii de Argeş, spartă de 7 ani


De peste 7 ani curge apă limpede şi curată din conducta care alimentează municipiul Curtea de Argeş. Conducta de azbociment, veche de 30 de ani, s-a fisurat, iar apa a format pe islazul de la Cerbureni o adevărată mlaştină.

Municipiul Curtea de Argeş este alimentat cu apă de la staţia de tratare de la Cerbureni prin două conducte. Una dintre ele, din azbociment, are 30 de ani vechime, iar cealaltă are 47 de ani vechime. De peste 7 ani apa curge din conductă pe islazul de la Cerbureni. Avaria e mare, dar spărtura e ascunsă. „De şase sau şapte ani curge apa aici, dar nu am văzut pe nimeni să vină cu vreun utilaj să încerce să repare. Apa e curată, semn că vine direct de la staţia societăţii Aquaterm de la Cerbureni, de aici, de aproape. Trebuie săpat şi văzut unde e problema, pentru că la suprafaţă se vede doar izvorul”, ne-a spus un locuitor al satului Cerbureni, în spatele casei căruia curge apa de atâta vreme.

 

Directorul Aquaterm, Ion Bolovan, zice că nu a  fost informat cu privire la avaria conductei de aducţiune, dar că va trimite o echipă la faţa locului. Problema este că în cei 6 ani de când curge apa, mii de tone s-au scurs pe izlaz, iar pierderea a fost plătită de abonaţii societăţii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email