Conducerea Muzeului a găsit soluţia pentru maşinilor lăsate la vânzare în parcare

Cele mai mari parcări publice din municipiul nostru, situate în apropierea obiectivelor istorice, au fost transformate de ceva timp în adevărate târguri de maşini second-hand. Astfel, cei care au nevoie cu adevărat de un loc de parcare, trebuie să găsească unul pe străzile din Curtea de Argeş, de foarte multe traficul rutier fiind perturbat. Însă, se pare că acest lucru nu îi împiedică pe proprietarii autoturismelor second-hand să ocupe în continuare, în mod abuziv, locurile de parcare.
Spaţiu verde, târg auto neautorizat
Una dintre parcările transformate în târg auto a fost cea din apropierea benzinăriei Lukoil. Aici, mai multe de jumătate din locurile de parcare existente erau în permanenţă ocupate cu autoturisme secon-hand. Astfel, cei care veneau la Mănăstire, ca turişti, erau nevoiţi să caute un loc de parcare în altă parte sau să-şi lase maşina pe stradă, blocând un sens de circulaţie. Însă, este adevărat că aici problemele s-au rezolvat, după ce parcarea a fost preluată în administrare de SC. Salubritate Publică Urbană SRL (SPUCA). Toţi proprietarii au fost primit somaţii pentru a-şi muta maşinile de acolo, iar în scurt timp aceasta a fost eliberată.
Foarte inventivi, cei care aveau maşinile acolo le-au mutat chiar peste drum, pe spaţiul verde, sau au căutat alte locaţii. Acum, o parte din aceste maşini sunt lăsate la vânzare în parcarea de la Biserica Domnească.
Probleme cu maşinile salariaţilor Aquaterm
Conducerea Muzeului Municipal, instituţie care administrează parcarea spune că o parte din proprietari plătesc pentru că îşi lasă maşina acolo, în timp ce alţii refuză să facă acest lucru, ocupând abuziv locurile de parcare.
„Am reluat programul de taxare pentru parcarea pe care o avem în administrare. Preţul este acelaşi de 1 leu pentru o oră. Am rezolvat problema cu cei care fac naveta la Piteşti şi cu microbuzele şi care îşi lasă maşinile aici. Ei plătesc un abonament lunar. De asemenea, au înţeles situaţia cei de la Protoerie şi cei care au cabinetele stomatologice în spatele Muzeului. Probleme avem cu cei care lasă maşinile la vânzare, dar şi cu salariaţii Aquatermului. O parte dintre cei care au maşini second-hand aici plătesc, dar mai sunt alţii care refuză să facă acest lucru. La fel se întâmplă şi cu salariaţii de la Aquaterm care lasă maşina aici, dar nu vor să plătească. Ei au şi o parcare mare în curte şi nu înţeleg de ce nu lasă maşinile acolo”, a declarat Gabriel Moisescu, directorul Muzeului Municipal.
„Vom ridica autoturismele parcare aiurea!”
Mai mult decât atât, directorul instituţiei intenţionează să încheie un contract cu o firmă care se ocupă cu ridicarea maşinilor, pentru a reuşi să elibereze parcarea. „Suntem în discuţii cu o firmă de ridicare a autoturismelor de la Piteşti. După ce vom primi acordul Consiliului Local vom semna contractul şi vom începe acţiunea de ridicarea a maşinilor. Le mulţumim celor care au înţeles situaţia. Faţă de anul trecut nu au mai fost probleme mari. În scurt timp, din fonduri proprii, vom trasa şi marcajele în parcare”, a mai spus Gabriel Moisescu.
De asemenea, chiar şi pe Bulevardul Basarabilor, o bună parte din locurile de parcare sunt ocupate de autoturisme „uitate” la vânzare de o lungă perioadă de timp. Cetăţenii sunt de-a dreptul revoltaţi, mai ales că sunt anumite ore în cursul unei zile când bulevardul este foarte aglomerat. „După ce că este foarte mare aglomeraţie, mai lasă şi ei maşinile la vânzare. De abia găseşti un loc de parcare după-amiaza. Sunt unele lăsate de săptămâni de zile şi nimeni nu face nimic. Am văzut că în ultima vreme fiecare face ce vrea în oraşul acesta”, spune Vasile M., din municipiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email