Conducea cu 140 km/h prin oraș

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie, informează IPJ Argeș.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate aproape 250 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 85.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 27 de permise de conducere și au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.

Duminică, polițiștii de la Biroul Rutier au prins mai mulți șoferi care conduceau cu viteză mare prin oraș ori pe drumurile naționale. Astfel, polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 34 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe b-dul Frații Golești din Pitești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 140 km/h.

Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar permisul de conducere a fost reținut pentru aplicarea măsurii de suspendare a dreptului de circulație pentru 120 de zile.

Tot duminică, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Curtea de Argeș au depistat un bărbat de 69 de ani, din Lipova, județul Arad, care conducea un autoturism, pe DN 7C, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 144 km/h.

De asemenea, în urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind transportat la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar permisul i-a fost reținut.

Și polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 47 de ani, din Mihăești, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza localității Stâlpeni, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 123 km/h.

În plus, oamenii legii au mai depistat în trafic șoferi băuți sau care circulau fără să aibă  permis.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email