Conducea băut un microbuz școlar

Astăzi, 27 septembrie a.c., în jurul orei 12.00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Leordeni – Postul de Poliție Teiu au depistat un bărbat de 59 de ani, din Teiu, care conducea un microbuz de transport școlar, pe raza localității Teiu, în timp ce se afla sub influența alcoolului, potrivit IPJ Argeș.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În mijlocul de transport se aflau cinci pasageri: patru elevi și un cadru didactic.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar verificările continuă.

Menționăm faptul că, în perioada 30 august – 2 septembrie 2022, polițiștii de la rutieră au derulat activităţi educativ-preventive şi de verificare a autovehiculelor special destinate transportului de elevi.
139 de astfel de autovehicule au fost reinventariate, iar polițiștii rutieri au reinstruit 137 de conducători auto cu privire la conduita preventivă pe timpul efectuării transportului.
Instruirea conducătorului auto în cauză, cu privire la respectarea normelor rutiere, a fost realizată în data de 30 august 2022.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email