Concurs la şcoala Băiculeşti

Sâmbătă, începând cu ora 09:00, Şcoala cu clasele I –VIII Băiculeşti a găzduit faza finală a Concursului judeţean extraşcolar “SĂNĂTATE, SPORT ŞI VOIE BUNĂ”.
„Timp de un secol, Şcoala Băiculeşti a desfăşurat o bogată activitate de formare şi educare in vederea formării unor abilităţi necesare asigurării unui trai sănătos într-un mediu favorabil. Sportul, sănătatea şi mediul înconjurător sunt aspecte semnificative ale vieţii de zi cu zi. Aşadar, ele ar trebui încorporate în educaţia şcolară si promovate în rândul adolescenţilor, prin crearea unui mediu favorabil practicării activităţilor sportive. Lipsa deprinderilor sportive aduce dificultăţi în adaptarea la viaţa de şcolar, îngreunează activitatea copilului la clasă, diminuează calitatea procesului de învăţământ, putând determina eşecul. Starea precară de sănătate a adolescenţilor este cauzată şi de lipsa activitătilor care necesită efort fizic, care au fost inlocuite cu jocurile pe calculator sau alte activităti statice.”(prof.Bodescu Ileana, director al Şcolii cu clasele I –VIII Băiculeşti).
În contextul actual, promovarea sportului apare ca element esenţial pentru o dezvoltare armonioasă şi menţinerea stării de sănătate la un nivel optim. Acesta este principalul obiectiv al proiectului, care vizează promovarea, susţinerea şi dezvoltarea unui mod de viaţă sănătos prin intermediul întrecerilor sportive. Aceste competitii se desfăşoară pe echipe(fiecare echipă având un număr de 7 membri) şi constau în diverse probe: Cursa în saci, Trasul frânghiei, Ştafeta piticilor, Cărăuşul, Întrecerea piraţilor.
Concursul face parte din cadrul proiectului educaţional „Oferte educaţionale inclusive extracurriculare şi extraşcolare pentru formarea stilului de viaţă sănătos şi a cetăţeniei active pentru copii din comunităţi dezavantajate, cu precădere rurale, din România”, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 –2013.  Organizatorul concursului este Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş(repezentat de prof. Teodorescu Simona), în colaborare cu Şcoala cu clasele I –VIII Băiculesti (reprezentată de prof. Ileana Bodescu, prof. Mazilescu Cosmin, prof. Perşunaru Felicia).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email