Concurs internaţional de parapantism organizat în Argeş

Judeţul Argeş găzduieşte, în această săptămână, preliminariile Cupei Mondiale de Parapantism – Priseaca Open 2013. Evenimentul este organizat de Fundaţia Română de Aviaţie şi Sporturi de Munte, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Argeş, Primăria Stoeneşti, Federaţia Aeronautică Română, Aeroclubul României, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, Clubul Sportiv „Aerozone” şi Clubul Sportiv Aeronautic „Sky Nomad” din Bulgaria.  Competiţia se desfăşoară sub egida Organizaţiei Cupei Mondiale de Parapantism, Federaţiei Aeronautice Internaţionale şi Comisiei Internaţionale de Zbor Liber, fiind cea mai importantă întrecere sportivă aeronautică organizată până acum în România. La concurs sunt aşteptaţi 120 de piloţi din elită mondială, de pe toate continentele. Ei vor lua startul din Masivul Leaota, din diverse zone de decolare, în funcţie de direcţia vântului şi de condiţiile aero-meteorologice din zilele de concurs.
Concurenţii vor avea de parcurs probe zilnice de înaltă tehnicitate, cu lungimi care pot depăşi 100 kilometri, putând atinge, destinaţii de aterizare aflate în alte judeţe.
Concurenţii vor fi urmăriţi prin satelit
Atât piloţii, cât şi echipajele de recuperare a acestora, vor purta dispozitive de urmărire prin satelit. În acest fel, toţi cei interesaţi vor putea urmări în timp real, prin internet, desfăşurarea competiţiei, clasamentul momentan şi operaţiunile de recuperare, inclusiv intervenţiile aeriene cu elicopterul. Sistemul de live-tracking este acelaşi cu cel utilizat la Cupa Mondială. În plus, vor fi puse la dispoziţia presei, zilnic, videoştiri de circa 40 de secunde pretabile difuzării în cadrul jurnalelor de ştiri. Pe lângă competiţia propriu-zisă, participanţii vor avea parte şi de proiecţii, concursuri cu premii, concerte, activităţi culturale şi de divertisment cu acces liber, precum şi de experienţe de neuitat din partea piloţilor experimentaţi. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email