Concurs de tăiat porcul pentru primarii argeşeni

Primarii din zece localităţi argeşene au participat, ieri, la a doua ediţie a concursului de tăiat porcii, organizat la Piteşti de Asociaţia Profesională de Turism şi Alimentaţie Publică (ASPTAP), în colaborare cu Asociaţia Primarilor cu Vocaţie Europeană din Argeş. Fiecare edil a ţinut ca localitatea sa să fie cât mai bine reprezentată, astfel că exemplarele aduse pentru sacrificare au cântărit chiar şi peste 300 de kilograme.  Echipele participante au înjunghiat porcii în mod tradiţional, i-au pârlit şi i-au tranşat, apoi au trecut la pregătirea diverselor preparate tradiţionale. Evident, toată lumea s-a înfruptat din tradiţionale pomană a porcului. Potrivit organizatorilor, scopul acestei acţiuni este de a păstra şi promova tradiţiile culinare locale. La concurs au participat primarii din comunele Albota, Bradu, Băbana  Bogaţi, Bascov, Domneşti, Oarja şi Merişani, precum şi din oraşele Mioveni şi Costeşti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email