Concurs de supravieţuire la Curtea de Argeş


Zeci de maşini, cu motoarele turate la maxim au luat startul oficial la prima competiţie de off-road organizată în zona Curtea de Argeş. Cupa Kamikaze a adunat la linia de start aproape 50 de monştri pe patru roţi. Organizatorii acestui concurs, Club OffRoad Bucureşti şi Kamikaze Team, au pregătit pentru concurenţii veniţi din toate colţurile ţării un traseu variat. “Plecarea a fost din Oeşti, iar traseul a cuprins aproape 112 kilometri. Traseul a fost ales special pentru a pune la încercare abilitatea piloţilor. Au avut de înfruntat noroi, viroage şi prăpastii, fără posibilitatea de a schimba piese sau a repara maşina în timpul concursului. A fost practic un concurs de supravieţuire”, explică Valentin Alexandroaie, unul dintre iniţiatorii acestui concurs.

Curse extreme de maşini, mii de cai putere şi adrenalină

Stratul Cupei Kamikaze s-a dat sâmbătă de dimineaţa, la ora 03.30 din Oeşti. Cele 48 de maşini au plecat în toiul nopţii pentru a traversa păduri, urcând pante abrupte şi pline de noroi, explorând şi confruntându-se cu obstacole la fiecare pas. Terenul accidentat a reuşit să testeze încă o dată capacităţile piloţilor şi ale copiloţilor. Nici maşinile nu s-au lăsat mai prejos şi au demonstrat că pot să facă faţă în orice condiţii. Pe tot parcursul competiţiei, spiritul de aventură şi fair-play-ul au fost cuvintele care ar putea să descrie cel mai bine atmosfera. Dificultăţile din traseu au făcut însă ca din 48 de maşini, doar 16 să treacă linia de sosire.

Traseul din Curtea de Argeş i-a încântatpe participanţi

Deşi nu era pentru prima dată când participau la o astfel de competiţie, participanţii au fost de-a dreptul încântaţi de peisajele din zonă. “Traseul a fost extraordinar, pentru că nimeni nu mai fusese în această zonă şi nici măcar nu ştiam la ce să ne aşteptăm. A fost extraordinar de frumos”, ne-a declarat unul dintre participanţii veniţi din Bucureşti. Până la linia de sosire, echipele din maşinile de teren au avut de parcurs 105 kilometri, pe un teren accidentat în jurul municipiului Curtea de Argeş. “De la Oeşti, au mers prin păduri, apoi au ajuns în zona Valea Sasului iar finalul a fost la Cicăneşti”, explică organizatorii.

Cascadoriile piloţilor au impresionat publicul

Apogeul competiţiei de off road a fost duminică, atunci când s-a desfăşurat proba de trial. Sute de spectatori au avut ocazia să asiste la cascadoriile piloţilor, în zona Bazinului de Apă. Piloţi celebri din branşă au arătat argeşenilor capacităţile bolizilor pe patru roţi iar la final toţi participanţii au fost răsplătiţi de organizatori. Premiul cel mare-o maşină de teren semi preparată Toyota LJ 70 a ajuns la cea mai bună echipă, formată din Tiberiu Stan şi copilotul său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email