Concluzia legiştilor: copilul în vârstă de 7 ani a murit din cauza diagnosticului greşit

Trupul neînsufleţit al copilului în vârstă de 7 ani care a murit la Spitalul din Curtea de Argeş a fost transportat la Spitalul Judeţean din Piteşti, unde medicii legişti au efectuat astăzi necropsia. Aceştia au constatat că doctorii care s-au ocupat de băiat au greşit fundamental.

Medicii legişti care au făcut autopsia copilului au ajuns la o concluzie clară, respectiv aceea că doctorii care s-au ocupat de băiat au greşit fundamental. Deşi în momentul în care a fost internat micuţul a fost diagnosticat cu gastroenterocolită pe baza simptomatologiei şi a unei analize de urină, potrivit legiştilor, acesta suferea de o puternică infecţie la plămâni şi inimă, fapt care i-a provocat moartea. Medicii legişti mai spun că băiatul ar fi putut fi salvat cu o simplă radiografie şi analize la sânge, investigaţii care ar fi scos la iveală puternica infecţie pe care o avea copilul atât la plămâni cât şi la inimă.

 

Concluzia medicilor arată clar că a fost vorba de o eroare de diagnostic şi tratament, iar rezultatul necropsiei va fi trimis procurorilor argeşeni care au deschis un dosar pentru omor din culpă, rele tratamente aplicate minorului şi neglijenţă în serviciu. În plus, conducerea Spitalului Municipal a deschis o anchetă, cazul urmând să fie investigat şi de o comisie de la Direcţia de Sănătate Publică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email