Concert Grigore Leşe la Centrul de Cultură şi Arte

Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu” a găzduit zilele trecute evenimente culturale  de excepţie, iar planurile pentru perioada următoare sunt la fel de mari. Astfel, săptămâna trecută, profesorul, scriitorul şi istoricul Sevastian Tudor, din Piteşti, şi-a lansat cartea “Judeţele Argeş şi Muscel, în perioada ocupaţiei germane, în Primul Război Mondial (1916-1918)”). Managerul Centrului de Cultură şi Arte, Cristian Mitrofan, a mulţumit autorului pentru onoarea de a-şi lansa cartea în Oraşul Regal, în Sala “Orfeu”, în prezenţa iubitorilor de cultură din oraş. Despre carte au vorbit istoricul Ştefan Dumitrache, managerul Muzeului Municipal, şi profesorul de istorie Marius Octavian Moisescu. În final, autorul cărţii le-a vorbit celor prezenţi despre geneza cărţii şi despre  viaţa grea a argeşenilor şi muscelenilor din perioada dificilă a ocupaţiei germane din anii 1916-1918.

Joi, 27 iunie, la ora 16.00, la Centrul de Cultură și Arte “George Topîrceanu” este gazda unui „festival de arte”, cu protagoniști din multe țări:  în ambianță expoziției de pictură a Barbarei Walder (Liechtenstein),   vor citi poezie Germain Droogerbroodt (Belgia) și Anna Keiko (China),  tradusă în românește de Gabriela Calutiu Sonnenberg (Spania),  în dialog cu muzică de pian interpretată de Maria Calleya (România, dar cu “rădăcini” spaniole). Intrarea este liberă.

Pe 13 iulie, începând cu orele 19,000, în sala de spectacole a Centrului de Cultură şi Arte are loc un concert de excepţie susţinut de Grigore Leşe. Concertul este intitulat „Un secol de dor”, iar preţul unui bilet este de 40 de lei în prima parte a sălii şi 20 de lei în a doua parte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email