Sezonul de pescuit s-a deschis oficial de aproape două luni, iar în ultimele săptămâni din ce în ce mai mulţi argeşeni au profitat de vremea frumoasă de afară şi au ieşit să prindă peşte. Pentru cei care locuiesc în Curtea de Argeş, principalul punct de atracţie este lacul de la Merişani, care este luat cu asalt de zeci de pescari în fiecare dimineaţă. Sunt însă şi pescari ce aleg să vină la pescuit chiar şi aici în oraş, pe malul lacului de acumulare din cartierul Marina. În speranţa că vor da marea lovitură, toţi aruncă undiţele în apa şi aşteaptă…
În loc să pescuiască pe Dunăre, argeşenii merg la Vâlcele
Pentru că nu mai au bani să mergă în concediu, mulţi argeşeni aleg să îşi petrecă zilele libere, lângă apă, la pescuit. Majoritatea sunt conştienţi că nu vor prinde mare lucru, dar stau pe malul apei, ca să se relaxeze. „Înainte mergeam la Dunăre, anul acesta însă nu mai avem bani, pentru că eu şi soţia suntem amândoi bugetari. În oraş nu prea avem multe opţiuni, aşa că venim la Vâlcele. E aproape de oraş, şi e gratis. Venim dimineaţa şi ne întoarcem acasă seara”, ne spune Marius Avram. Bărbatul a venit la pescuit cu soţia şi cei doi copii. Nu sunt singuri, pentru că au luat cu ei şi vecinii. „Decât să ne sufocăm la bloc, mai bine aici, în aer liber. La anu’ poate o fi mai bine şi facem şi noi un concediu adevărat”, adaugă zâmbind Cornel Popescu. Cu toate că zona nu e tocmai curată iar coşurile de gunoi lipsesc cu desăvârşire, nimeni nu pare afectat.
„Dacă nu e peşte… facem un grătar cu cârnaţi”
În timp ce bărbaţii păzesc undiţele aruncate în baltă iar soţiile stau la plajă, cei mici se bălăcesc în apă. Pare un concediu în toată regula şi în plus, nu costă nimic. Prevăzători, argeşenii au băgat în portbagaj şi câteva bucăţi de carne, pentru grătar. „Asta e varianta de rezervă. Se poate şi să nu prindem nimic şi la prânz trebuie să mâncăm ceva. Am luat de acasă nişte cârnaţi, roşii şi castraveţi pentru salată şi un pepene. Plus câteva sticle de bere şi suc”, explică argeşenii în timp ce supraveghează atent undiţele. Soţiile zâmbesc şi spun că se apelează la „soluţia de rezervă” destul de des. „Cât peşte să prindă să ne săturăm opt persoane?” întreabă retoric femeile.