Concediile şi cursurile au înjumătăţit personalul de la Ambulanţă

În momentele critice, medicii de la Ambulanţă sunt cei care ne smulg din ghearele morţii. Atunci când se produce un accident, soldat cu victime rănite grav, timpul în care medicii de la echipajul de intervenţie ajung la faţa locului este extrem de preţios, pentru că la mijloc de multe ori se află viaţa unui om. Mai mult decât atât, în cazul unor accidente care necesită descarcerarea victimelor, orice secundă redusă din timpul de intervenţie poate reprezenta bariera dintre viaţă şi moarte. Situaţia este similară, însă, şi în cazul urgenţelor medicale propriu-zise, cum ar fi infarctele miocardice sau accidentele vasculare. Însă, există situaţii când echipele de intervenţie întârzie câteva minute, care pentru cei implicaţi în diferite accidente par interminabile. De cele mai multe ori, întârzierile pot apărea din cauza lipsei ambulanţelor sau chiar a personalului.
Dr. Marius Popescu: „Lucrăm cu două echipaje pe o tură de 12 ore”
Serviciul de Ambulanţă din Curtea de Argeş se confruntă cu mai multe probleme cauzate de lipsa personalului. De cele mai multe ori problemele apar în perioada verii, atunci când salariaţii îşi iau concediile de odihnă sau când aceştia sunt plecaţi la cursurile anuale de perfecţionare. „Ca în fiecare an, perioada de vară este una mai dificilă, în ceea ce priveşte situaţia personalului angajat. Pe lângă faptul că salariaţii pleacă în concedii, aceştia mai trebuie să participe şi cursurile de perfecţionare, care în acest an se desfăşoară la Eforie. Potrivit legii, e obligatoriu ca la aceste cursuri fiecare salariat să participe cel puţin o dată la doi ani de zile. Participă atât medicii, cât şi asistenţii sau ambulanţierii. Ne confruntăm cu o lipsă de cadre medicale. Sperăm ca şi oamenii să fie înţelegători în această situaţie”, a declarat dr. Marius Popescu, coordonator Serviciul de Ambulanţă Curtea de Argeş.
Astfel, în această perioadă, la Serviciul de Ambulanţă din municipiul nostru se lucrează cu două echipaje pe tură, asta în condiţiile în care numărul solicitărilor este în continuare unul destul de mare. „Acum lucrăm cu două echipaje pe o tură de 12 ore. Este dificil pentru că avem intervenţii multe, chiar şi 20 într-o singură tură. Ne-am descurcat până acum, însă bine că nu a fost cald afară, caniculă, pentru că aveam mult mai multe solicitări. Oricum urmează în luna august o perioadă aglomerată, dacă ne gândim că va fi organizat bâlciul de Sfânta Maria, dar şi o nouă ediţie a Zilelor Municipiului”, a declarat dr. Marius Popescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email