Comunicat de presă de la IPJ Argeș – Cum se pregătesc polițiștii?

Primim des întrebări despre felul în care se pregătesc polițiștii. Curiozitatea cea mai mare este manifestată, cu precădere, de elevi și tineri, adică de cei care în viitor își vor asuma să practice anumite profesii, poate chiar cea de polițist.

Meseria de polițist nu este ușoară, implică asumarea responsabilității și este una riscantă, motive pentru care intră în categoria ocupațiilor care țin de o înclinație spre această meserie, implică o vocație ce trebuie descoperită și apoi crescută. Acestea sunt argumente ce fac meseria de polițist cu atât mai nobilă.

Pentru a fi un bun polițist, dincolo de îndeplinirea diverselor cerințe și de examenele deloc ușoare, este nevoie de pregătire continuă în domeniul profesional, atât pentru o formare inițială a deprinderilor, cât și pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu de zi cu zi, într-un mod onorabil și eficient.

Înființarea Serviciilor de Pregătire Profesională a însemnat oportunitatea ca un grup de polițiști, specialiști- instructori cu experiență dovedită, să transmită, în mod constant, celor mai tineri din rândurile noastre cum să intervină și cum să procedeze din punct de vedere tactic, astfel încât să fie cât mai eficienți.

În perioada 04-22 decembrie a.c., cei zece tineri polițiști care au realizat debutul în carieră la Inspectoratul de Poliție Județean Argeș la sfârșitul lunii noiembrie, au parcurs o etapă de pregătire intensivă.

Astfel, în baza unui program bine organizat și planificat, specialiștii-instructori din cadrul Serviciului Pregătire Profesională Argeș au organizat și desfășurat cu ei instruiri, pentru dezvoltarea deprinderilor practice de bază ale polițiștilor aflați în perioada de tutelă profesională, având în vedere că își vor desfășura activitatea în structuri de ordine publică și poliție rutieră.

Pregătirea tinerilor polițiști s-a realizat pe patru linii de activitate:
-pregătirea în domeniul tactică polițienească;
-pregătirea în domeniul educație fizică și autoapărare;
-pregătirea în domeniul tragerii cu armamentul din dotare;
-pregătirea în domeniul conducerii defensive și în regim prioritar cu autospecialele din dotare.

Programul formativ a prevăzut activități care îmbină cunoștințele teoretice cu exerciții practice variate, cu aplicații, simulări și ședințe de tragere cu muniție reală, organizate în poligon, ședințe de pregătire fizică și autoapărare, precum și tactica intervenției polițienești.
Ședințele de pregătire au fost realizate, fie doar cu tinerii polițiști, fie comune cu alți polițiști argeșeni, cu experiență.

Pregătirea tinerilor polițiști va continua până la încheierea celor 6 luni de tutelă, ca etapă a parcursului formării inițiale, însă și pe viitor, în cadrul pregătirii profesionale continue, în vederea asigurării unui serviciu polițienesc de calitate pentru cetățeni.

Biroul de presă al IPJ Argeș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email