Comunele argeşene au de încasat milioane de lei din amenzi

Amenzile neîncasate reprezintă o problemă pentru bugetele mai multor comune din judeţul Argeş. Conform unei statistici prezentate de prefectul Cristian Soare, cele mai mari sume datorate de contravenienţi se înregistrează la Valea Mare Pravăţ (2,3 milioane de lei), Mălureni (1,7 milioane de lei) şi Băiculeşti (570.000 de lei). „Dorim să venim în sprijinul autorităţilor locale, dar şi al acestor persoane şi al comunităţii locale, rezolvând practic o problema de ordin bugetar, de ordin social, dar şi edilitar, prin realizarea unor proceduri de lucru la nivelul Instituţiei Prefectului”, a declarat Soare. Procedura va fi prezentată în Colegiul Prefectural de la sfârşitul lunii noiembrie şi va fi transmisă ulterior primarilor, pentru adoptare şi implementare.
Ce prevede procedura
– realizarea la nivel local a unei situaţii cu privire la amenzile neachitate pentru fiecare persoană şi perioada în parte, în perioada 2010-2013;
– declanşarea procedurii de executare silită a acestor creanţe;
– stabilirea persoanelor care au sau nu bunuri urmăribile;
– pentru persoanele care nu au bunuri urmăribile va fi emis proces verbal de constatare a insolvabilităţii;
– transmiterea documentelor către instituţiile care au aplicat amenda, în vederea sesizării instanţei de judecată;
– sesizarea instanţei de judecată competente de către instituţiile care au aplicat amenda;
– după pronunţarea sentinţei de transformare a amenzii în muncă în folosul comunităţii, punerea în executare a acestei măsuri de către autoritatea publică locală, în concordanţă cu planul de lucrări elaborat şi aprobat lunar de către primar, el putând să cuprindă lucrări de decolmatare, curăţarea unor terenuri ce aparţin domeniului public sau lucrări de pietruire şi balastare pe drumurile comunale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email