Comuna Tigveni, supravegheată de 7 camere video

 

Comuna Tigveni a ajuns, din anumite puncte de vedere, mai europeană decât multe oraşe. Ceea ce o face deosebită este dotarea ei cu un performant sistem de supraveghere video, cu camere de luat vederi şi două monitoare, care 

funcţionează de la începutul lunii noiembrie 2008. Printr-o bună cooperare dintre Primăria şi Poliţia comunei Tigveni au fost montate şapte camere de supraveghere video, care au înlocuit paznicii comunali, asigurându-se astfel liniştea şi siguranţa localnicilor prin intervenţia promptă a poliţiştilor. „Din dorinţa de a stăvili iniţiativa răufăcătorilor ne-am gândit să achiziţionăm un asemenea sistem pentru comună. Momentan sunt şapte camere, dar promit că pană la jumătatea verii vor fi 16 camere. Cel puţin o cameră în fiecare sat. Legea cu paza obştească este de mult depăşită, aşa că un asemenea sistem sporeşte protecţia localnicilor şi totodată uşurează munca oamenilor legii”, precizează Doru Slătineanu, primarul comunei Tigveni. 

Câte o cameră în fiecare sat

Investiţia de 124 milioane lei vechi a fost suportată în întregime de bugetul local, iar pentru achiziţionarea altor 9 camere, Primăria va plăti în jur de 100 Euro pentru fiecare în parte. 
Camerele de supraveghere, echipate cu iluminare în infraroşu pentru noapte, au fost poziţionate strategic la obiective de interes precum Primărie, Poliţie, şcoală, instituţia bancară, poştă şi chiar pe DN73 C, pentru supravegherea traficului rutier. Chiar dacă nu sunt la sediu, agenţii de poliţie pot viziona înregistrările, astfel încât oamenii certaţi cu legea pot fi identificaţi cu uşurinţă. Sistemul de supraveghere are capacitatea de înregistrare a imaginilor şi de păstrare a acestora în memorie timp de 30 de zile. 

A scăzut numărul infracţiunilor

Localnicii spun că sunt mulţumiţi de această achiziţie a Consiliului Local, pentru că bunurile din curte nu mai pot să dispară ca prin minune. În plus, nici şoferii nu mai pot merge cu viteză mare şi nu mai pot intra în depăşiri periculoase. Aceştia sunt fericiţi că numărul furturilor din gospodării, scandalurilor pe străzile comunei şi chiar a evenimentelor rutiere a scăzut considerabil, odată cu montarea acestui sistem. Singura nemulţumire a localnicilor este faptul că până acum au fost montate prea puţine camere. “Locuitorii comunei au avut o reacţie foarte bună la iniţiativa noastră de supraveghere a întregii comune, unii dintre ei chiar ne solicită utgentarea montării camerelor în fiecare sat. Unii dintre ei au venit cu idei precum schimbarea poziţiei periodice a camerelor, pentru a-i induce în eroare pe răufăcători şi discreţia maximă a acestora”, a adăugat primul gospodar al comunei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email